När man bara har tid

IMG_6124
I förra veckan var jag ensam i huset i fyra dagar. Barnen och John hade varit på språng och jag hade haft tid att göra precis vad som helst. Jag började med att städa hela huset och byka alla kläderna i tvättstugan. Slet som ett djur och gjorde en light variant av KonMari metoden och kände mig mycket nöjd när klockan var 8 på kvällen och allt var klart. Och jag visste också att allt skulle se ut precis som jag lämnade det även om jag svängde ryggen till bara för ett ögonblick.

Men vet ni: det är så sjukt tråkigt och kallt med ett städat hem. Jag blir inte alls lyckligare eller gladare av det. Tvärtom. Känns inte som om det inte var jag som bodde här. Fick riktigt kalla kårar när jag tänkte att det kanske är så här hemmet kommer att se ut när barnen flyttat hemifrån om typ 15 år. Städat och tråkigt. Så slängde direkt ut lite kläder och skor i hallen så det sku kännas som vanligt. Längtade riktigt tills de var här igen och stökade till det. Och känns nästan lite onödigt att jag satte ner tid på att städa eftersom jag kunde gjort nåt annat roligare istället.

Note to self: När det är stökigt igen och jag klagar på att det är så råddigt ska jag gå in och läsa det här inlägget igen och påminnas om att lite skit i hörnen slår alla städade hörn med hästlängder.

Och idag när det gått ett dygn och alla är hemma igen så kan jag konstatera att: JA, jag behövde läsa inlägget igen och påminnas om att ”lite skit i hörnen slår alla städade hörn med hästlängder”. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s