Syrensaft – don´t try this at home!

IMG_6633
Jag hade hört att syrensaft skulle vara väldigt gott och självklart måste jag ju testa detta.
Så jag plockade in 40 rejäla klasar och rev av alla blommorna och lade dem i en kastrull.
Sedan kokade jag upp 2 liter vatten och 2 kg socker. Den heta blandningen hällde jag sen över syrenblommorna. Sen pressade jag ur saften ur 2 citroner och rev ner skalet från dem i blandningen. Sist lade jag i 50g citronsyra lade locket på och lät det stå 4 dagar svalt och rörde om lite nu och då. Sen silar man saften och den är klar. Det blev ca 3 liter saft.
IMG_6636
Både under lagningen och när saften var färdig doftade den väldigt speciellt men jag tänkte att den smakar säkert gott. Och så var det då dags för provsmakning men det smakade verkligen fruktansvärt! Jag vet inte ens hur jag ska förklara det för det finns inget som ens kommer i närheten av den här smaken. Jag kommer inte att laga den på nytt och för att skona er från en massa jobb så tipsar jag er om att håll er borta från den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.