Kramar i Muminvärlden

Det är 2 år sen vi senast besökte Muminvärlden och i år var det dags igen. I samarbete med Muminvärlden besökte vi dem dan före midsommar. Senast besökte vi dem också dan före midsommar och det var ett lyckat koncept så vi gjorde på samma sätt i år.IMG_3437_Fotor
Direkt när vi kom in genom portarna började teatern så vi, filifjonkan och hennes tre barn slog oss ner för att se på den. Det tyckte jag var lyckat för då fick barnen se de flesta figurer live direkt.
IMG_3456_Fotor
Vi strosade runt i lugn och ro på de små stigarna och mötte den ena figuren efter den andra. Precis som senast blev jag verkligen glad över att de lyckats få karaktärerna så genuina. Mina absoluta favoriter den här gången var Tofslan och Vifslan som yrade runt och dök upp lite var stans. Här satt de mitt i allt i en grotta och började prata med M och E. De var så roliga att lyssna på när de pratade sitt egna språk, ni vet typ: ”Komsla, komsla,  vi ska gåsla”. 🙂
IMG_3452_Fotor
I muminhuset fanns roliga fotografier att se på från olika händelser och det gav en känsla av att man verkligen steg in i deras hem. Så söta bilder på Muminfamiljen 🙂
Sen for vi iväg för att se på teatern igen men den här gången spelades den på svenska.
IMG_3479_Fotor
Hemulen hade förresten en fiffig lösning på plantering, eller en pallkrage på hjul skulle man kanske kunna kalla det istället för mjölkkärra. Blev lite sugen på att fixa till en sånhärn själv tills nästa år.
IMG_3481_Fotor
Sen köpte vi lite Muminmammans munkar och gick mot utgången och då började teater föreställningen igen så då satte vi oss ner för tredje gången, den här gången med teaterråttan Emma.
IMG_3475_Fotor

Sen var alla nöjda och belåtna och vi begav oss hem efter ca 4 timmar i Muminvärlden. Och vet ni: även jag vågade krama Mumin 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s