Att få en morot

IMG_3195_Fotor
Det är roligt ibland hur saker och ting bara händer. Ni vet när man sagt något och kort där efter så händer exakt det man pratat om. Det hände mig för 2 veckor sen när jag pratade med en kollega att jag har lite svårt för att komma ut och springa (läs= inte sprungit på 10 år) och att jag kanske borde ha ett mål, kanske ett lopp, som jag skulle träna till. 30 minuter senare stod vi i kafferummet och så kommer det fram att det var dags att anmäla ett lag att springa en stafett på 5x5km. Det var liksom bara meningen men jag började direkt hitta på dåliga ursäkter i mitt huvud men så bestämde jag mig för att strunta i dem och sa JA. I augusti ska jag springa 5 km, jag som inte sprungit på 10 år.
IMG_3192_Fotor
Nästa dag bestämde jag mig för att jag måste springa, spelade ingen roll hur långt eller hur länge bara så att jag kunde konstatera till mig själv att jag sprungit. Igen hittade jag på ursäkter varför jag inte skulle springa och för givetvis behövde jag först köpa nya skor och nya spring kläder innan jag kunde ta ett enda steg. Men så beslöt jag mig för att det inte skulle hindra mig så jag drog fram mina 10 år gamla springskor som hade bäst före datum för länge sen, drog fram mjukisbyxor och en t-skjorta. Packade in M och hennes cykel i bilen och körde till närmsta cykelväg så hon kunde cykla bredvid medan jag sprang. I hennes cykelkorg hade jag vattenflaskan så hon fick fungera som min vattenstation. Och så satte jag igång. Med 10 år gamla skor och mjukisbyxor. Jag sprang 1,6 km på 25 minuter. M skulle stanna vid varenda snigel på vägen men det gjorde inget för huvudsaken var att jag kom ut och sprang, om det så var 10 meter åt gången. Kändes så skönt efteråt även om det var gränsfall till att sniglarna på vägen kröp förbi mig. Men jag hade i allafall sprungit! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Att få en morot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s