Kladdkaka på 3 minuter

 

IMG_2341_FotorFör några veckor sedan hade vi över tre härliga prickar på middag men det blev lite kris efter maten när vi inte hade nån efterrätt. Fattar inte hur jag missat detta. Men då kom bönan A på den briljanta idén att laga kladdkaka i mikron. Enkelt och framför allt snabbt!
Till två koppar kladdkaka behövs:
3 msk smält smör
3 msk mjöl

3 msk strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
(Recept utan mjölk hittar du hos ett kreativt liv)

Vi tog receptet gånger 3 och gjorde 6 koppar kladdkaka/brownie. Man blandar bara ihop alla ingredienserna och fördelar det i muggarna. Uppskattar att det blev ca 1,5 dl kladdkaka i varje kopp/mugg. Sedan ställde vi in alla muggarna i mikron och hade dem där i 2 minuter på full effekt (800W). Tog ut dem och strödde lite salt och pudersocker på och så var de klara att ätas. De var väldigt kladdiga men riktigt goda.

I söndags blev jag akut sugen på nåt sött igen och då gjorde jag två koppar. Hade dem 2 minuter i mikron på fulleffekt och den här gången blev den inte kladdig alls, mer som muffins konsistens. Men fortfarande väldigt god för att vara en efterrätt gjord från scratch på 3 minuter. Så beroende på hur många du gör och hur kladdig du vill ha den behöver du ha lite koll på hur länge du har dem i mikron. Jag glömde också strö salt på och det blir faktiskt extra gott om man kommer ihåg att göra det.

Så ett snabbt tips om ni också blir akut sugna på kladdkaka 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s