Skansen i april

IMG_2605_Fotor
Ifjol gjorde vi en riktigt lyckad minisemester i maj och hade planerat att göra en liknande resa på nytt i år. Nu i april skulle jag över till Stockholm och jobba och då passade vi på att ta minisemestern i samma veva. Eftersom vi trivdes så bra på hotellet som vi hade i fjol bokade vi det i år igen. Nu hade vi också turen att få exakt samma rum som sist. Första natten på hotellet tänkte jag att vi säkert är ensamma på hotellet eftersom det var så tyst. Det hördes nämligen inget från de andra rummen. Men Hotellet var så gott som fullbokat så tummen upp för bra isolerade rum! I hotellet vid frukost var det lite byggprojekt på gång och gissar att det hade att göra med att den kommande Eurovison song contest som säkert kommer att locka många till Abba museumet som finns i Pop House Hotel. (Fast det är samma hiss som gick till museet och till vårt rum har jag inte besökt det ännu…)
IMG_2662_Fotor
Skansen finns precis mitt emot hotellet så medan jag var på jobb var de andra på utflykt. Nästa dag var jag med och då besökte vi också akvariet som vi inte hann med förra resan. Åter igen var det väldigt lite folk på området och det var verkligen lyxigt att strosa runt i lugn och ro. Det var typ bara vi och Jonas Wahlström där bland alla lemurer, apor och gulsippor.
IMG_2655_Fotor
Sen hittade vi också en vante på en av stigarna. Ägaren hade namnat den med klistermärke (som vi också gör) men tyvärr hade de inte lagt in telefonnummer på lappen. Komihåg att alltid lägga med telefonnummer också! Blev ju lite snopet att lämna den kvar på Skansen i hopp om att Mira kommer efter den istället för att bara ringa direkt till numret.

Eftersom vi hade några timmar tills båten skulle gå passade vi på att besöka Naturhistoriska riksmuseet. Jag hade inte koll på att museet var gratis att besöka så jag stod och köade för att betala in oss. Den snälla kvinnan informerade att det bara var att stiga på och att det fanns sittvagn att låna om något av barnen behövde det. Så vi stegade runt i det ”stora slottet” med barnen i varsin vagn. Det som jag tyckte var mest intressant var utställningen om dinosaurierna och avdelningen om kroppen. Just på avdelningen om kroppen kunde man testa allt möjligt som t.ex. vilket djur man hoppar lika långt som eller vilken kroppsdel som är varmast. Däremot konstaterade jag att jag behöver träna lite mer… Ett test var nämligen hur länge man orkade hänga i en stång. Jag var nöjd över mitt resultat tills en liten tjej på 6 år hängde dubbelt så länge precis efter mig. 😉

Som vi konstaterade ifjol är den här typen av resor något vi föredrar att göra under lågsäsong. Det är inga köer, inte så varmt och man kan gå omkring i lugn och ro utan att få en annan barnvagn i hälarna 😉

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s