Färgglada äggskal med marmorering

IMG_2539_fotor
Ifjol marmorerade jag ägg till påsken men blev påmind om det när jag såg klippet om marmorera ägg med nagellack. Jag gjorde så att jag blandade ut oljefärger med olja från hobbyaffären men det finns också speciellmarmoreringsfärg att köpa om man inte vill använda olja eller nagellack.
IMG_2540_fotor
Sen väntade jag med de urblåsta äggen på att få testa på marmorering.
IMG_2541_fotor
Hällde vatten i en burk och droppade i färgen.
IMG_2544_fotor
Så doppade/rullade jag äggskalet i färgen.
IMG_2553_fotor
Såhär blev resultatet efter ett litet missöde med pinnen 🙂
IMG_2548_fotor
Det var roligt att göra men det är väldigt kladdigt. Jag skulle rekommendera att alla inblandade i detta pyssel har plasthandskar och kläder som inte är ömtåliga.

Jag blev lite sugen på att testa marmorering med nagellack men eftersom jag nästan aldrig använder nagellack behöver jag fixa lite roliga färger först. Tror jag kommer att testa det i sommar då man kan vara utomhus och inte behöver fundera på spillrisken. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.