Stöpa ljus i Pringlesburkar

IMG_4801_fotor
Av överblivna ljusstumpar kan man göra både rosor som tändbitar och äggljus men för en tid sedan testade jag också att göra helt vanliga stora runda ljus. Det var riktigt enkelt. Det enda som behövdes var en tom pringlesburk och en veke. Veken satte jag fast i botten på burken och så smälte jag stearinet i en konservburk i vattenbad. Sedan hällde jag bara stearinet i pringlesburken och lät det stelna (lät det stå en natt). Det som jag missade var att när stearinet stelnat blir det ett hål i mitten på ljuset så jag borde ha sparat lite stearin till detta. Men det hade jag inte gjort så det fick bli ett ljus med ett hål i mitten hemma hos oss.
IMG_4815_fotor
Sedan var det bara att försiktigt dra loss pringlesburken och se hur ljuset blev.
IMG_4816_fotor
Resultatet av en liten och en stor pringlesburk blev det här.
IMG_5987_fotor
Och det funkade bra att elda också 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s