Nytt år och ny hud (varning för starka bilder på fjällande fötter)

 

IMG_5247_fotor
Exfoliating socks är nåt som jag velat testa sen i somras då jag fick höra om dem för första gången. Det är alltså en plastsocka som gör att man ”ömsar skinn” på foten. Låter lite halv knäppt egentligen men tänkte det var värt att pröva. Det tog ända till jul innan jag tog mig tid att sitta med dem i soffan 60-90 minuter utan att röra på mig. Då fanns det tre olika förpackningar hemma som jag hade att välja mellan. Trodde alla förpackningarna skulle vara rätt lika men de skiljer både storlek på plastsockan och på hur länge man skall ha dem på (och också i pris).
IMG_5526_fotor
Överst är Footner som jag köpt på Godby apoteket för 28 euro och de är den minsta plastsockan som man bara behöver ha på foten i 60 minuter.
I mitten är Salvequick som jag köpt från Mattssons för 30 euro (?) och den skall man ha på foten i 90 minuter och är ganska lik Footner i storlek men den är lite högre runt vristen. Den längst ner på bilden är från Dermosil den kostar 13 euro (alltså mycket billigare än de andra två). Den har den absolut största sockan och den skall man ha på i 90 minuter.
På Salvequick står det att den klarar upp till stl 43 i fötter men det är nog i underkant, den klarade sambons fötter i stl. 46.

IMG_5351_fotor

Så här såg mina fötter ut innan jag testade den fösta förpackningen. Jag har ganska vanliga fötter inbillar jag mig. Lite torra hälar och allmänt i behov av omvårdnad. Jag slog mig ner i soffan och klippte upp sockorna och drog på dem. De luktade ganska starkt och när de satt ordentligt på drog jag på ett par yllesockor så att de säkert skulle hållas på plats. Så satt jag där i 60 minuter. Att man ”bara” behövde ha dem i 60 minuter var också anledningen varför jag valde just Footner den här gången. Sen gick jag försiktigt försiktigt till duschen för det är halt att gå med dem på. Jag sköljde bara av fötterna och torkade dem och så var det bara att vänta på att huden skulle börja låssa.IMG_5490_fotor
De första dagarna kliade det lite under fötterna och de kändes lite hala. Efter 4 dagar började det lossa hud runt tårna och efter 6 dagar såg fötterna ut så här. Inte så jätte snyggt så jag är glad att jag inte gjorde detta under sommaren. När fötterna såg ut så här tänkte jag ”vad har jag gjort?” för det känns som detta inte kan vara så hälsosamt för kroppen. Kände mig verkligen helt knäpp men det står att t.ex. Dermosil sockorna innehåller ”ett naturligt peelande ämnen som mjölksyra och salicsylsyra samt en kombination av olika växtextrakt”. Nåja, nog om det.
Det står på förpackningarna att man inte skall dra loss hud utan låta den lossna av sig själv…. Men alltså det är jätte svårt att inte pilla bort huden. Påminner lite om när man bränt sig och huden börjar fjälla. Man vet att man inte skall röra det men man kan liksom inte låta bli. Det hela tog ca 2 veckor för all hud att lossna.
Om ni testar det här är det klokt att ni har sockor på er hela tiden för annars kommer ni ha allt som låssnar runt golven där hemma.
IMG_5598_fotor
Så här såg min fot ut efter 2 veckor och jag är riktigt nöjd med resultatet även om jag var lite nervös där ett slag. Det står på förpackningen att man skall smörja in huden när behandlingen är klar. Men bilden ovan är tagen innan jag smörjat in fötterna och det tycker jag ger en rättvisare bild av resultatet.

Hela foten ömsade verkligen skinn och jag har sprickor på hälarna vilka givetvis ännu finns kvar. Jag tycker själv att jag inte ser så stor skillnad på före och efter bilderna men känslan är en annan. Den nya huden är mjukare och fötterna känns som ”nya”. Trots att resultatet blev bra tror inte att detta är något jag kommer att sporta med regelbundet. 🙂 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 thought on “Nytt år och ny hud (varning för starka bilder på fjällande fötter)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s