Att våga det man är rädd för

Bild_fotor
När jag var liten var jag hos mina kusiner som hade häst och provade att rida. Det slutade i att hästen skenade iväg, hoppade över ett dike, tvärstannade och jag flög av. Jag fick inte en skråma men sen dess har jag haft en otrolig respekt för detta djur. Ja, rädd helt enkelt. Det är inget jag lider av i min vardag men jag tycker inte om att ha något jag är rädd för. Så i somras skrev jag ner saker som jag vill göra inom ett år. Att sätta mig upp på hästryggen igen för att övervinna rädslan var en av dem.
I helgen var det skördefest på Åland och vi besökte bland annat Hellesby gård. Där hade de ridning för 2€ som nog var menat för barn men jag tog chansen. Jag var riktigt nervös och rädd när jag stod där bredvid den 186 cm höga hästen som var 16 år gammal. Men upp kom jag och så gick vi runt banan ett varv. Hela tiden tänkte jag att ”snart sliter den sig loss och skenar iväg”. Men det gjorde den inte och jag kom helskinnad tillbaka. Det var en så härlig känsla att kliva av och ha vågat. Att sedan också fysiskt kunna stryka det från listan var inte heller helt fel! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s