Hur gick det för krukstapeln?

IMG_4449_fotor
I början på sommaren gjorde jag en krukstapel och lovade visa om den funkade eller inte. För jag var lite skeptisk hur det skulle gå med vattnandet. Efter första vattningen gjorde jag en grop mot ytterkanten dit krukan lutar så att vattnet inte skulle rinna ut lika lätt och efter det funkade vattningen mycket bättre. I sommar har det varit mycket program och min stapel har fått klara sig mestadels själv. Jag har vattnat den ca 10 ggr och resten har naturen fått ta hand om.
IMG_4451_fotor
Jag hade sått rädisa, gräslök, persilja, dill och planterat en blomma i min stapel. Gräslöken kom inte upp överhuvudtaget och rädisan blev bara långa stjälkar med blad. Dillen kom upp men såg inte så välmående ut. Blomman hade det också lite kämpigt. Det som däremot lyckades väldigt bra var persiljan. Till nästa år skippar jag nog de andra fröna och satsar helt och hållet på den. Så då blir det en persiljestapel 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s