Testat RetroPi Tygblöjor

IMG_4061_fotor
Som jag skrivit om tidigare
 har tygblöjor och E inte gått ihop. I våras började jag använda tygblöjor med E under vissa stunder på dagen då vi var hemma, som ett komplement till engångsblöjorna. Men varken Poops! (som funkade med M) eller Imsevimse passade E. I samma veva sökte RetroPi bloggare som ville recensera deras tygblöja så i samarbete med RetroPi har jag testat deras tygblöjor.
IMG_2639_fotor
Paketet kom hem och tygblöjorna var i färgerna Citron, Äppel, Päron, Blåbär och Plommon. Första intrycket var att de var färgglada, mjuka och att de kändes tunna. Just för att de kändes så tunna var jag skeptisk till att de skulle hålla tätt eftersom både Poops! och Imsevimse som är tjockare inte gjort det.
IMG_3618_fotor
Retropi tygblöjan är en Allt-i-ett blöja med två fastsydda bambuinlägg. Som jag skrivit i tidigare inlägg föredrar jag Allt-i-ett blöjor. Det är helt enkelt för att jag vill att det skall vara så lite extra pill som möjligt när man använder tygblöjor. Med Allt-i-ett behöver jag inte göra nåt annat än att slänga in dem i tvättmaskinen när de använts.
De fastsydda inläggen finns fram och bak på blöjan och läggs över varandra så de överlappar på mitten. Inläggens översta och understa skikt är av bambu och i mitten är det microfiber. Jag tycker om att det är inlägg från vardera håll eftersom det då alltid finns ett som är mot barnets hud. Det blir inget glapp och inläggen sitter där de ska när man lägger på blöjan. Kombinationen bambu/microfiber verkar vara ett lyckat koncept eftersom blöjan har en bra uppsugningsförmåga för att vara en tygblöja.
IMG_4076_fotor
RetroPi blöjan har många knappar på överlappningsfliken och läste på deras hemsida att det är för att man skall kunna spänna blöjan så att den passar nyfödda… Men E är ingen nyfödd längre, han är ju ändå 10 månader, så de två ”aviga” knapparna kan man istället använda till att knäppa fast blöjan då den använts (typ som man tejpar ihop en engångsblöja efter användning). Den ensamma knappen har jag använt till att snabbt knäppa fast blöjan innan E svänger sig på skötbordet. När den är fast kan man sen lite mer i lugn och ro klicka fast de andra två. På E är det alltså 3 knappar på vardera sida som gör att blöjan verkligen hålls på plats.
IMG_3631_fotor
Vi har nu använt dem i 3 månader och de är hittills de bästa tygblöjorna vi testat. De har en väldigt bra passform för E och han har varit nöjd då han har haft dem på. De har inte läckt en enda gång de stunder han haft dem på då han varit vaken under dagen. Poops! eller Imsevimse har inte fungerat om han haft dem under dagsvilan och eftersom han var nöjd med RetroPi så ville jag prova om det skulle funka med dem. Jag testade några gånger men kan bara konstatera att han helt enkelt är ett barn som behöver engångsblöja då han sover. 
IMG_2641_fotor
En grej som Retropi har som jag föll lite extra för är den lilla blöjpåsen. Vattentät och med två fack. Denna är förstås menad att man skall ha rena tygblöjor i ena facket och använda i det andra, men det finns också så många andra användningsområden för påsen! T.ex. när man pottränar barn (torra kläder/kläder där det hänt olycka), när man simmat (torra/blöta kläder), utflykt (för att ha sånt som kan läcka/sånt som måste hållas torrt) osv. osv.

Summan av testningen blev alltså lite otippat att det är den bästa tygblöjan vi testat hittills. Det trodde jag inte när jag först öppnade paketet och tyckte de såg tunna ut. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s