En färja kommer lastad!

IMG_3701_fotor
När jag såg den här färjan så blev jag nostalgisk. För när jag var liten lekte jag med en leksaksbåt som precis som den här kunde ta bilar. Dessutom påminner den här mycket om både m/s Aurora och Skagenfärjan som finns på Iniö. Så jag föll ju pladask för den. Färjan är från Ekokul.se (finns också på finska sidan Ekokiva.fi som säljer momsfritt till Åland) och det här inlägget görs i samarbete med dem.
IMG_3714_fotor
Jag var riktigt ivrig när den kom hem och slet upp paketet för att se hur den såg ut i verkligheten. Den känns som en rejäl leksak och är gjord i återvunnen plast (det var inte den jag lekte med som barn 😉 ).
IMG_3707_fotor
Den har två riktigt bra finesser och den ena är att själva klaffen. Den finns inne i färjan och man drar de ut den när den tar i land och knuffar in den när färjan skall åka iväg.
IMG_3733_fotor
Den andra finessen är själva bildäcket. För med i paketet kom det två bilar och de ryms både bredvid varandra eller efter varandra på färjan och för att inte bilarna skall rulla av finns det en liten skåra på däck som gör att de står stilla.
IMG_3687_fotor
Vi brukar ibland knyta fast ett snöre vid styrhytten för att den inte skall guppa iväg allt för långt när M leker med den. Så ett riktigt fäste för snöret saknar jag men annars är jag nöjd med den nutida versionen av båten jag lekte med för 25 år sen 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s