Testat Imsevimse tygblöjor

IMG_3633_fotor
När M var 2 år använde jag Poops! tygblöjor och potträningsbyxa då vi var hemma och de fungerade bra. Så därför köpte jag lite fler när jag i maj började använda tygblöjor med E under vissa stunder på dagen då vi är hemma. Men alla barn är olika och till E fungerade Poops! inte lika bra som till M. Jag tyckte att jag behövde byta blöja ofta för att de inte skulle läcka och för att hålla honom nöjd, så jag ville pröva andra märken innan jag helt gav upp tygblöjorna. Sen dess har jag testat RetroPi och Imsevimse. I samarbete med Imsevimse fick jag testa deras Allt-i-ett och One Size blöjor för att se om deras blöjor skulle passa oss bättre, men tyvärr har ingen av modellerna fallit oss i smaken.
IMG_3604_fotor
I Allt-i ett blöjan är det två inlägg som är fastsydda i varsin ända på blöjan. På det ena inlägget är det bomullsfrotté och på det andra är det fleece överst (som man ser på bilden) så man kan välja vilket man vill ha närmast barnets hud. Det tycker jag är en bra funktion och att ha en bit fleecetyg närmast barnets hud har jag fått som tips tidigare just när det gäller tygblöjor. Själva ”Allt-i-ett” är något som jag tycker är smidigt och föredrar då det gäller tygblöjor.
IMG_3606_fotor
I One Size blöjan är det tre delar: en vattentät ytterbyxa och två inlägg. Man knäpper fast inlägget i blöjan och om man vill kan man knäppa fast ytterligare inlägg. Hela funktionen med en blöja med separata delar är jag inte så förtjust i överlag. Gillar inte att det är flera delar helt enkelt utan tycker det är smidigt när allt hänger ihop, men jag var ändå nyfiken på att testa den här varianten. Det stod att man skulle kunna använda ytterbyxan 2-4 blöjbyten utan att tvätta den, men jag har valt att tvätta alla tre delarna varje byte. Och då försvinner lite idén med att kunna ta bort inläggen. Så kan bara konstatera att jag är en Allt-i-ett när det gäller tygblöjor.
IMG_3600_fotor
På båda modellerna öppnar man och stänger man dem med kardborreband. Detta tyckte jag att lät väldigt smidigt men i praktiken var detta ingenting för mig. Innan man använder dem skall man tvätta upp dem 3 ggr och jag tvättade de oanvända blöjorna tillsammans med andra kläder. Det skulle jag inte ha gjort. För även om kardborrebandet var fast när jag satt in dem hade de tagit fast vid de andra kläderna i tvättmaskinen och när jag sen skulle försöka dra bort det så blev det märken på kläderna. När jag sen provade dem på E första gången började jag med Allt-i-ett modellen. E ligger inte still vid blöjbyten utan viftar och försöker vända sig och med kardborreband var detta ingen bra kombination. För kardborrebandet fastnade i själva tyget på insidan av blöjan eller i E:s kläder som han fått tag på och viftade med (råkade vara en halare i ull). Mycket om kardborreband nu och detta är givetvis något som inte är specifikt för imsevimse utan nåt som gäller alla tygblöjor som har kardborreband men oavsett så känns allt som hände en aning irriterande. Men det kan också vara en vanesak vid blöjbyte och när det gäller tvätten så var det en miss från min sida. Blöjorna var oanvända och därför satte jag dem med i tvätten med andra kläder men borde gjort som jag alltid gör och tvätta tygblöjor endast med tygblöjor.
IMG_3598_fotor
Nu har vi testat dem en tid och som jag skrev tidigare har dessa inte fallit oss i smaken. För E har de inte rätt passform och det har gjort att det är lite bökigt att få dem att sitta ordentligt vilket har gjort att de läkt och naturligtvis gjort att han inte varit riktigt nöjd då han haft dem på. Även om jag inte gillade kardborrebanden vid tvätt och när jag försöker sätta på den, så är de snabbare och smidigare just med momentet när man sätter fast och tar upp blöjan än vad knappar är. Efter att testat dem kan jag konstatera att för vår del blir det inga fler blöjor med kardborreband och att dessa får bli våra reserver. Däremot skulle jag gärna ha de fina mönstren på en tygblöja med knäppen. För de är verkligen jätte söta med pingviner och lejon 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s