När man inte hittar blå marsipan

IMG_1246_fotor
Till E:s dop var det blått färgtema och i mitt huvud hade jag planerat lite olika dekorationer och bakverk med blå marsipan. Så blev lite nervös när den blåa marsipanen i butiken i mina ögon var mer indigoturkos. Inte alls som jag tänkt mig den. Så jag köpte en ofärgad istället.
Hemma så tärnade jag upp den och la den i min ankarsrum. Hällde i lite varmt vatten för att få den hårda marsipanen att vilja samarbeta och lät maskinen köra på som en galning. Sen hällde jag i blå karamellfärg. Den färgen blev väldigt nära den i butiken och såg ut som som färgen på den ”blåa” modelleran vi gjort. Så då hällde jag i lite röd karamellfärg tills den blev en fin blålila färg. Sen hällde jag i florsocker och mjöl för att marsipanen skulle bli mer fast och gå att kavla. Men detta visade sig vara ett bra drag, för då blev färgen ljusare och blev riktigt fin gammaldags ljusblå.
IMG_1242_fotor
Så jag kavlade ut den och stämplade bl.a. ut lite blommor att lägga på chokladmuffinsarna. Sprisade också lite prickar på dem med kistyr så de sku se lite mer verkliga ut.

Så vill ni har ljusblå marsipan eller nån annan färg än de som finns i butiken kan man i nödläge göra så här.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s