När den lilla citronen vann över den stora

Världsmiljödagen till ära:
IMG_2355_fotor

Det hela började med att jag hade läst en artikel om besprutade frukter och då tänkte jag ”från och med nu skall jag handla mera ekologiska produkter”.
IMG_2350_fotor
Allt frid och fröjd men när jag skulle handla citron fick jag en ordentlig tankeställare. För den ena citronen i min hand såg så fint gul ut, stor och härlig. Den har jag köpt så länge jag kan minnas. Den i min andra hand var en liten, gulblek och ganska tråkig citron. Den har jag inte sett i butiken före nu.
IMG_2353_fotor
När jag kom hem med påsen med små citroner såg plötsligt den stora fina gula citronen jag hade hemma inte så fin ut längre. Den såg nästan grotesk ut. Så den har fått stå kvar medan de små fått bli rabarbersaft. För ”Ju större desto bättre” stämmer kanske inte alltid…
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.