Ståbrädan för alla vagnar

IMG_9083_fotor
När E tittade ut i höstas kastades vi återigen in i barnvagnsdjungeln. Vi hade tidigare en Emmaljunga Cerox i svart och rosa (en riktigt bra och praktiskt vagn med vändbart styre) och nu till E blev det en Kronan i svart (som jag egentligen suktade efter redan med M). Det som jag inte tänkte på var att ståbrädan jag köpt till Emmaljungan endast passar vissa Emmaljunga modeller. Så sökte en ny ståbräda och då hittade jag Bumprider som var en universal modell som skulle fungera till alla vagnar. Det lät bra men den fanns inte med på Kronans listan över vilka ståbrädor Kronan själva rekommenderar men eftersom det stod att den passar alla så beställde jag den i allafall.
IMG_9093_fotor
Brädan går verkligen lätt att sätta fast. Inga skruvar utan istället är det två moduler man spänner fast. Sen hakar man på brädan med krokar som i sin tur låses fast automatiskt då krokändan kommer in i låset igen. Smidigt men på Kronan är frågan om mm att krokarna går in i varandra. Men efter detta moment blev jag sur. Modulerna faller automatiskt neråt när brädan var påkopplad föll förståss hela brädan i marken också. Och vem står på en bräda som lutar rakt ner i marken?
IMG_9094_fotor
Men efter att ha kollat igenom bruksanvisningen igen så var det en ”pinne” där ståbrädan började som man skulle spänna och efter att jag gjort det så var ståbrädan vågrät. Då fungerade den som den skulle!

Jag har nu använt den i 7 månader och det som jag märkt är att när det var milt så fastnade snö och sten på hjulen. Då kunde hjulen också låsa sig och man måste ta bort snön för att de skulle rulla (jag sparkade på hjulen…). Den här vintern hände det kanske under 10 promenader totalt. Lite irriterande. Dessutom har ståbrädanshjul ett ganska högt ljud när de rullar på asfalten vilket har stört mig. Om M inte står på den är ljudet ännu högre så så fort hon kliver av fäller jag upp den. Jag tänkte innan att brädan skulle vara i vägen då jag gick och visst märker jag om man går med eller utan den. Är den nerfälld blir det automatiskt att jag går lite mer åt någon sida av vagnen och gör jag det kan jag gå normalt (att man lite ändrar hur man går tror jag gäller vilken ståbräda man än har).

Jag är nöjd med köpet och själva brädan går lätt att fälla upp eller att ta bort helt och hållet. Jag skulle gärna ha köpt den redan till vår Emmaljunga vagn 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s