Att reda ut håret på Barbie

När jag var liten lekte jag med Barbie och jag har sparat kläder och dockor, så det var verkligen nostalgi när de kom hit till Åland. Det jag hade glömt var att dockor som hade långt hår såg ut så här:
IMG_2330_fotor
Men på Facebook gruppen Återbruka mera råkade jag i samma veva se ett inlägg där en medlem som hette Karin hade tipsat om att man kunde använda sköljmedel för att reda ut håret. Detta skulle fungera som rena mirakelkuren. Så jag testade. Jag blandade vatten och sköljmedel i en flaska och sprayade på Barbiehåret. Men det fungerade inte. Så jag läste kommentarerna på inlägget och där fanns tips om att doppa Barbiehåret i kokande vatten istället och sen kamma. Så jag testade det också. Med kokande vatten och borste blev resultatet så här:
IMG_2384_fotor
Jag var ganska nöjd. Det låssade lite hår men inte så farligt mycket. Så tänkte göra lika med resten av dockorna. Men av de 6 dockorna som fick huvudet i kokett vatten fungerade detta bara på två av dem. På de andra 3 gick det helt enkelt inte att få håret utrett utan att dockan skulle blivit flint.

Jag gissar att de två borstade Barbie:na ganska snart kommer att se likadana ut som de gjorde innan i allafall. Därför tycker jag att det egentligen var lite onödigt att göra så att de tappade hår bara för att vara kammade en kort tid. För precis som när jag var liten spelar det inte någon roll om Barbie:n hade kammat hår, klippt hår eller tovat hår när man leker med dem. Så summa summarum är att vill man ha dockor med kammat hår så ska man testa detta, men jag tror inte jag kommer göra det fler gånger. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.