Bokholk för alla

IMG_0166_fotor
När vi i förra veckan körde till Kungsö Batteri körde vi förbi den här roliga holken. En bokholk. En helt underbar idé!
IMG_0167_fotor
På Kungsö (Moskatsvägen 1) står det alltså ett skåp som är öppet dygnet runt för vem som helst. Här får man fritt lämna och hämta böcker när det passar en själv. Organisationen bakom heter little free library och enligt deras hemsida är detta den enda i Finland. I Sverige finns det två: en i Stockholm (solvallavägen 20 i Sundbyberg) och en i Malmö (Limhamn). Gissar att det finns betydligt fler holkar än såhär som bara inte finns registrerade på little free librarys hemsida. Hur som helst är det ju fantastiskt!
IMG_0171_fotor
Holken på Kungsö finns på vänster sida av vägen och det finns inte riktigt nån parkering där (men en liten väg som leder till holken). Så var lite försiktiga med var ni parkerar om ni kommer med bil. När vi var där var holken helt fylld med riktigt bra böcker! För barn fanns det t.ex. Bamse, Mumin, Nalle blå, En liten indian, Musse och hans vänner på bondgården för att nämna några.
Jättebra initiativ! Tummen upp! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Bokholk för alla

  1. Det därär jag lite sugen på att ha själv nere vid vägen. Kanske sambon kan övertalas till att spika lite… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s