Munkar och Munkar

IMG_3102_fotor
När jag tänker på munkar så tänker jag både på min mammas munkar till vappen (valborg) och sen på Pippis munkar. För när jag var tonåring gick jag högstadiet i Åbo och till helgen då gänget kom hem till Iniö serverade Pippi ofta munkar på förbindelsebåten m/s Aurora. Man steg in i kupén och så slog den underbara doften emot en. Det gick inte att motstå dem.
IMG_3094_fotor
Ifjol testade jag första gången att göra egna munkar. IMG_3101_fotor
De blev helt ok men inte i närheten av mammas eller Pippis munkar. Men det gick ändå bra att ha tävling om vem som kan äta en munk utan att slicka sig runt munnen 🙂

Glada Vappen allihopa!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 thoughts on “Munkar och Munkar

  1. Mums med munkar! Jag lagade egna munkar nu till vappen vilket jag inte gjort
    på kanske 15 år. Det blev okej men långt ifrån perfekt 😉 Just det, jag hade glömt att Pippi hade cafe på Aurora förut men det hade hon ju och munkar oxo nu när jag blir påmind.

    • Ja, det är en tid sen Pippis munkar fanns på Aurora. 🙂 Ifjol åt jag dessutom alldeles för många munkar. Gjorde typ 30 st och vi var 2 personer fick väl ner 5 tror jag 😉

    • Jag använde mig av Micke Björklunds recept för vaniljmunkar men gjorde dem till ringar. Sen friterade jag dem i olja. Jag tror att det var friteringsmomentet och storleken på munkarna som jag missade i för vissa blev lite degiga och andra lite väl friterade 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s