Ramsholmen – havet av blommor

IMG_0065_fotor
Ramsholmen
 är den första stigen som vi fick tips om när vi flyttade till Åland. Den var ett ”måste” speciellt på våren då det skulle finnas ängar av blommor och dofta ljuvligt. Sen dess har jag besökt Ramsholmen några gånger per år och i måndags var senaste gången.

Så här hittar du hit: Från Mariehamn kör du mot Eckerö/Hammarland. Efter 4 km ser du en skylt på högersida som det står ”Ramsholmen” på. Sväng vänster till Ramsholmen och följ vägen en liten bit in och du är framme vid stigen och parkeringen.

Stigen är 1,5 km lång och är väl utmärkt. Genast när du stiger in så delar sig stigen (vägen) och jag brukar alltid gå till höger (börjar man att gå rundan till vänster, eller egentligen rakt fram, finns ett stockbord och grillplats).
IMG_0077_fotor
Stigen är väldigt lätt att gå men för att komma förbi stängsel behöver man gå igenom öppningar som ser ut såhär ->. Jag hade Lillebror i bärsele och det var verkligen tight att rymmas igenom. Skulle jag ha haft ryggselen som är större skulle det inte ha gått utan att ta bort den.
IMG_0078_fotor
Längs med stigen finns några bänkar som man kan pausa på om man inte vill vänta tills man kommer till stockbordet och grillplatsen riktigt i slutet.IMG_1684_fotor
Nu var det ängar av gula blommor och blåsippor men snart täcks det mesta av vitsippor. Bilden ovan är tagen på morsdag 2011 och här ser man ”havet” av vitsippor.

Håller med om tipset som vi fick- Ramsholmen är ett måste på våren 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.