Dunderkuren mot förkylning

IMG_1011_fotor
Sen i julas har jag inte varit förkyld men nu har jag haft nån såndärn on/off förkylning i en vecka. Suck!
Så nu har jag laddat in mängder havtornsbär eftersom de innehåller helt sjukt mycket C-vitamin. Bären kan ha en liten udda eftersmak så jag har en påse med bär i frysen (kostar några euro i Mattssons). Sen tar jag bara fram några bär, biter i dem och sköljer ner dem med vatten. Så gör jag för att få en C-vitamin kick när jag är förkyld.
IMG_7448_fotor
Sen har jag börjat med en ny grej: dricka varmt vatten med saft från ingefära (river och sätter i te-sil), en stor klick honung och saft från citron. Det var så att jag Ifjol höstas fick jag smaka denna dryck på en kräfskiva och innan dess har jag inte gillat ingefära speciellt mycket. Men det var supergott! Tydligen har jag missat den i alla år och dessutom skall den vara en dunderväxt mot det mesta och vid förkylning ger den en antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Inte illa! Så bara att dricka så mycket jag kan av detta.

Söker ännu någon dunderkur mot hosta, speciellt natthosta. Den är så irriterande!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 tankar på “Dunderkuren mot förkylning

  1. Jobbigt med alla förkylningar som snurrar. För barnen brukar jag skära en lök i klyftor och sätta på fat nära huvudet för hostan. Sätt in det i rummet redan innan läggdags och håll dörren stängd så d får ”ånga” på. Fått tipset av en vän just för barnen men kanske funkar för oss vuxna också?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.