Efterrätt till Påsk – ett ägg

IMG_0706_fotor
Idén att servera ett ägg till efterrätt såg jag på bloggen raspberricupcake och kunde inte låta bli att testa den nu inför påsken. De hade fyllt äggen med cheescake och en sås på passionsfrukt men jag fyllde mina med vitchoklad mousse och lemoncurd istället.

Så här gjorde jag:
Tog bort så mycket choklad på toppen av två kinderägg (går förstås med vilka chokladpåskägg som helst) så att jag fick ut plastkapseln med leksak i. Sen gjorde jag vitchoklad mousse genom att först vispa 2 dl vispgrädde ordentligt. Sedan vispade jag ner 1 ägg och 150 g smält vitchoklad i grädden. Till sist rörde jag ner 1 dl naturell kvarg (Kesella). Sen fyllde jag äggen med moussen och lade dem i kylskåpet (mina blev där över natten men det räcker med nån timme). Sen hade moussen stelnat lite och jag gröpte ur en liten grop som jag fyllde med lemoncurd (som jag lagt lite karamellfärg i, men man kan använda aprikosmamelad eller nåt annat gult för att det skall se ut som äggula).
Så var ägg efterrätten klar att serveras!

IMG_0710_fotor
Kombon vitchoklad mousse och lemoncurd tyckte jag funkade över förväntan, riktigt gott faktiskt. Däremot så väntade vi lite för länge med att äta dem, så jag skulle säga att det är bäst för själva påskäggschokladen om man gör dem samma dag som man skall servera dem.
Lycka till! 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.