Herröskatan naturreservat och utsiktstorn

I söndags var det äntligen utflykt till Herrö som stod på schemat. Det är åtminstone 3 år sen jag var hit senast och jag mindes faktiskt inte riktigt hur man körde hit men jag mindes att det superfin utsikt.
Så kör du hit: Om du startar från Mariehamn kör du mot Långnäs/Lumparland/Lemland och kör ca 18 km. Då kommer det att dyka upp en skylt på vänster sida som det står Herrö/Flaka/Vessingsboda på och här är svänger du till höger. Efter ca 7 km kommer det en skylt som det står ”Herrö” på, här följer du skylten och svänger till vänster. Du följer vägen och efter 6 km är du framme var stigen börjar. Det tar totalt ca 30 minuter från Mariehamn med bil. 
IMG_0822_fotor

Så här ser det ut var stigen (eller rättare sagt vägen) startar. Vägen leder fram till en strand där det finns ett picknick bord. Så om man bara vill gå ner till stranden funkar det bra med barnvagn eller om man vill köra hela vägen ner med bil går det att göra det också.
IMG_0829_fotor
Vi gick till Fågeltornet som är till höger om den stora ”väg”-stigen. Men det här tornet skulle jag inte rekommendera för småbarnsfamiljer. Trappan upp är väldigt glest byggd och på första utsikts platån så är det väldigt glest mellan plankorna som håller upp räcket.
IMG_0827_fotor
Däremot ser man stigarna tydligt och det finns åtminstone 3 picknicksbord längs med stigen. Precis som jag mindes var utsikten verkligen jättefin på detta välbesökta naturreservat och när vi var där åkte dessutom ”stora båten” förbi som blev en mäktig syn.
M på 3 år klarade av att gå hela rundan själv (gissar att det till Fågeltornet och tillbaka är 1,5-2 km) men mot slutet skulle hon gärna kommit upp i famnen om inte Lillebror varit i bärselen. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.