Det säkra kortet- Mandelkaka med ett täcke av choklad och hasselnöt

IMG_0545_fotor
Jag gillar att testa nya recept och den här kakan testade jag en helg när jag hade lite choklad sug 🙂 Original receptet hittar ni här och så här gjorde jag min kaka:

Jag började med att sätta ugnen på 175 grader. Sen vispade jag 2 ägg och 3 dl socker så det blev fluffigt. Sen hällde jag i 100g fint mixad skalad mandel (tänk farinsocker och har du ingen våg så är det ca 2 dl hela mandlar du behöver mixa), 2 dl vetemjöl och 100 g smält smör (smälte det i micron). Sen smörade jag en rund form som hade löstagbar botten (min var 23 cm i diameter) och bröade den med ströbröd. Sen hällde jag i smeten och gräddade i mitten på ugnen tills den blev lite gyllenbrun, det tog ca 30 min. Sen var det bara ta ut den och låta den svalna.
Sen smälte jag 200g (en platta) scweitzernötchoklad och 50 g Fazers hushållschoklad (råkade ha hemma så det åkte med ner i bunken) över vattenbad och rörde ner 7 msk ovispad vispgrädde och 1 msk smör. Så hällde jag smeten på kakan och bredde ut den så att den täckte lite snyggt. Sen strödde jag på ca 1 dl krossad hasselnöt och ställde den i kylskåpet så att chokladen skulle stelna lite. Sen var det bara att börja äta 🙂
IMG_0530_fotor
Kakan smakar gott och jag skulle klassa den som ett säkert kort då den inte är för söt eller för mycket på nåt sätt. Passar till de flesta tillfällena helt enkelt. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 tankar på “Det säkra kortet- Mandelkaka med ett täcke av choklad och hasselnöt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.