Skalade vitlöksklyftor på 10 sekunder

IMG_0105_fotor
Sambon hade sett ett klipp om att man kunde skala vitlök på 10 sekunder. Jag var mycket skeptisk. Men är så glad att detta faktiskt fungerade för det är ju ett sånt pilljobb att skala dem. Så här kommer det magiska tricket:
IMG_0107_fotor
Sätt två runda burkar ovanpå varandra (typ 2 st 3-5 liters). Lägg hela vitlökshuvudet i denna skapelse. Japp, utan att ta bort något utan precis som på bilden högst upp. Sen tar du ett ordentligt tag och skakar alltihop så hårt du kan i 10 sekunder. Öppna ”burken” och där hittar du färdigt skalade vitlöksklyftor. Otroligt men sant! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 tankar på “Skalade vitlöksklyftor på 10 sekunder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.