Sötast: Fudge

IMG_9790_fotor
Ibland har jag hört folk säga ”Det är för sött för mig” när de pratar om godis eller efterrätter.  Då har jag suttit som ett frågetecken och bara fortsatt äta. Men nu har jag hittat ett recept där även jag får konstatera att detta nog är på gränsen till för sött för mig med. Så om du vill ha ditt sötsug mättat med en liten ynka bit är detta receptet för dig:
Koka upp 1dl vatten och 70 g smör. Häll sedan i 3 dl socker. När sockret lösts upp ta bort kastrullen från plattan. Jag lät det svalna en liten stund men hällde sen i blandningen i min ankarsrum. Sen hällde jag i 0,5 dl ögonkakao, 2 dl florsocker, 3 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker och lät maskinen blanda det ordentligt. Sen satt jag bakplåtspapper i en brödform och satte smeten i den. Ställde in den i kylen och skar upp den efter 2 h. Bitarna ska man sen förvara i kylskåp.
IMG_9800_fotor

På tre dagar fick jag i mig 10 bitar. Skulle det varit vanligt godis skulle det varit slut. Så jag kan nog nästan säga ”Detta är för sött för mig” för första gången i mitt liv. :O
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 tankar på “Sötast: Fudge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.