När allt skiter sig

IMG_9604_fotor
Ja, herregud vilken onsdag jag haft den här veckan. Inget gick riktigt som det var tänkt.
På morgonen hade jag tid till efterkontroll. Trots att jag dubbelkollat att tiden verkligen gällde (eftersom det varit strejk) så visade det sig att min tid inte gällde i allafall. Kul att ha ordnat så att jag kunde fara till läkaren ensam och kört in till Mariehamn helt i onödan. Jag var inte glad.
När jag kom hem hade jag fått meddelande att jag måste tulla in ett paket. Ringde och kollade vad det var och efter 6 minuter hittade de paketet som innehöll ett reservhjul till vår Stokkesäng. Ena hjulet på vår Stokkesäng har nämligen lossnat och eftersom de har lång och bra garanti på sina produkter så skicka de ett nytt hjul (hjul på spjälsäng är så bra när barnen är små!). Men nu var hjulet alltså i tullen istället för hemma i brevlådan. Inte kul att ha böcker som hjul nån dag extra och behöva ordna papper att det är frågan om en reservdel på garanti för få det ut det från tullen.
Sen tänkte jag gå ut och gå med barnen men just som jag fått ut vagnen så började det regna. Regnet i sig var inte så farligt men det i kombination med snudd på stormvind så var ingen hit.
Plockade istället fram klistermärken och kartong som M och jag skulle göra julkort av. Det visade sig att alla 7 ark med stjärnor som vi klistrat på släppte från korten efter en liten stund. Alla kort måste göras om. Men orkade inte börja limma dem just då så precis som fjolårets julkort (och alla andra år) blir de inte skickade som julpost i år heller.
Sedan hade vi en skål med nejlikor (som vi skulle peta in i apelsiner) på bordet. De fällde M ut på golvet. Så det blev att städa. Men fast jag städat dök de upp överallt och att stiga på dessa är verkligen inte skönt.
Allt detta hade hänt innan kl 12. Jag var då redo att dra täcket över huvudet och gå och lägga mig. Men med två barn hemma kan man inte riktigt göra det. Jag tröstade mig med att äta choklad jag hade fått i månadsboxen (ja, den såg lite lustig ut men smakade gott) och hoppades att dagen snabbt skulle ta slut och inte bli värre.
IMG_9685_fotor
Igår var det en ny dag och jag började dan med muminmammans kraftdryck. Tyckte det var en lite kul att sitta där med koppen på morgonen och riktigt ladda inför dagen. Och faktiskt i motsats till onsdan blev denna dag riktigt bra. Efterkontrollen som flyttats fram blev av, hjulet hade kommit på posten, vi var ut och gå, inga nejlikor dök upp och vi hann till och med att baka lite julgodis och pepparkakor innan vi fick besök på kvällen. Tänk att dagar kan vara så olika? Så om en likadan onsdag dyker upp igen är det bara att ta ett djup andetag (och lite choko 😉 ) och tänka att det kommer en torsdag också 😀bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “När allt skiter sig

  1. Ja ibland liksom hopar sej allt strunt på en dag. Då är det bara att trösta sig med att morgondagen troligen blir bättre. Ja jisses vilken storm d va på onsdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s