Små doser för den rädda modern

IMG_9232_fotor
Något som jag inte riktigt gillar är att putsa naveln och ögon på spädbarn. Det är inte så att jag är känslig och börjar må dåligt utan är helt enkelt rädd för att göra mer skada än nytta. Med M putsade jag med kokat vatten som svalnat och jag var alltid lite orolig för om vattnet  skulle fått bakterier i sig i allafall. Så nu med Lillebror började jag på samma sätt men så blev han lite förkyld och började snörvla. Som jag skrivit om tidigare blev M förkyld när hon bara var 4 månader och då körde vi på husmoderstips och Sniffer. Så fram åkte löken och stiftet. Men Sniffer är för barn från 3 månader och dit är det ännu en tid så började Googla vad jag annat kunde göra för att underlätta det för honom. För det är inte roligt att ligga och höra på ljudet av en baby som är täppt i näsan utan att kunna hjälpa. På sidan Barnakuten.nu fanns det ett inlägg om hur man inte borde suga ut snor (japp, jag hade redan försökt med detta då jag läste inlägget) utan istället skölja ner det med bröstmjölk eller koksaltlösning. När jag läste det tyckte jag att det lät logiskt men vi det här laget verkade det som löken gjort verkan och han hade lättare att andas. Så när jag sen var till Apoteket tänkte jag köpa med mig en flaska koksaltlösning så jag skulle ha om det ifall att. Då tipsade personalen om koksaltlösning som var förpackat i 20st 2ml doser istället för att köpa en stor flaska som man borde använda direkt. De små doserna lät ju suveränt! Jag köpte också en liten spruta och kalaset gick på ca 9 euro för doserna och 25 cent för sprutan. Men även om jag först tänkte köpa doserna för att ha hemma ifall att han skulle få snuva blev det så att jag också använder dem för att putsa navel och ögon med. Jag tycker det känns mycket bättre och är betydligt smidigare att ta en ny dos varje gång istället för det kokade vattnet. På rådgivningen sa de visserligen att det går lika bra med vatten men på den här punkten är jag kanske lite över safe. Oavsett så skulle jag gärna ha vetat om de här små doserna redan då jag putsade M:s ögon och navel. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s