Jakten efter babyvantar

IMG_8648_fotor
mammalådan som vi får här i Finland så kommer det med ett par riktigt bra vantar för babyn. Vantarna saknar tumme och ser mer ut som en socka utan häl som man trär på den lilla babyhanden. De är suveräna! Dels för att undvika att små spädbarn skrapar sig själv i ansiktet med de små naglarna och dels för att de på nåt underligt sätt hålls på de små händerna mycket längre på än andra liknande vantar.
I M:s mammalåda från 2011 var de vita med en smiley på (i 2014 är de vita och gröna med små nallar på) och nu till babyn ville jag ha mer än ett par att välja mellan. Så jag efterlyste om någon visste vad det var för märke på de som kom med i mammalådan och ringde också en kompis som just fått lådan i hopp om att få fram vem som gör dessa och var man kunde beställa dem ifrån. Men ingen visste. Så till slut skickade jag till FPA som ger ut lådan och frågade varifrån vantarna kom och vilket märke de var på dem. Gissa om jag blev förvånad och snopen då de ringde upp från FPA och berättade att inte heller de visste (väldigt konstigt).
IMG_7194_fotor
Men efter att ha sökt på ”vauvan tumput” som babyvantar heter på finska så hittade jag till sist till Kotineuvolas hemsida. Där fanns vantar som liknade väldigt mycket på dem i mammalådan. Äntligen! Så jag skickade efter två par för 6 euro/st. Men efter att inga vantar dykt upp efter 1,5 månad så trodde jag att de inte skulle komma några heller (på sidan stod det ca 2 veckors leveranstid).
IMG_6729_fotor
Men när jag var på Roadtrippen till Helsingfors hittade jag ett set med Mumin sockor och vantar utan tumme för 8 euro i en liten souvenir butik. Så fast de redan då såg ut att inte hållas på en babyhand så köpte jag dem bara för att de var så söta 🙂 Men blev lite snopen när jag stegade in i nästa butik som var Name it och där hittade jag lite tunnare vantar utan tumme, 3 par för 5 euro. Så inom loppet av 10 minuter hade jag mitt i allt hittat 4 par 🙂
När jag sen kom tillbaka till Åland väntade ett ankomstavi på de två vantarna från Kotineuvola. Så mitt i allt hade jag 7 par vantar istället för 1. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

6 thoughts on “Jakten efter babyvantar

    • De som jag köpte från name it är tunna bomulls vantar och de har jag sett liknande av men de som kommer i mammalådan har jag inte sett i butik. De är tjocka mjuka vantar med mjukt ludd innanför och med en resår var barnet har handleden och så fortsätter de en bit upp. Fattar inte heller varför de inte finns överallt här! Nu vet jag att jag borde styrt kosan till Sverige istället för att hitta dem! Tack! 🙂

  1. Tur att ni har vantar nu iaf 🙂
    Jo dom från lådan var riktigt bra. Jag köpte tunna ylle vantar från Vi små i Godby, dom är bra när dom är lite varmare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s