Poppat popcorn i vatten – otroligt men sant!

IMG_8535_fotor
Jag är en stor popcorns älskare och har gillat popcorn så länge som jag kan minnas så ni kan förstå att jag var eld och lågor när jag igår för första gången i mitt liv poppade popcorn i vatten. ”Funkar verkligen det här?” tänkte jag innan och var skeptisk eftersom jag först testat att poppa med vatten i kastrull och det hände inget 😦 Vattnet bara torkade och popcornet låg där opoppade – då tänkte jag att det var för bra för att vara sant. MEN i mikron fungerar det faktiskt! Så här gjorde jag:

Ingredienser:
0,5 dl opoppade popcorn
1 msk vatten
1 tsk salt
(Ja, detta är faktiskt det enda du behöver!!)

Ta en glas eller keramik skål som tål mycket värme och att vara i mikrovågsugn (roligare med en glasskål så man ser hur det poppar) och sätt i alla ingredienser. Ta en tallrik (som också den behöver tåla mycket värme och mikrovågsugn) och lägg ovanpå skålen så det blir någolunda tätt. Ställ in allt i mikron och lägg på fulleffekt (vilket betyder 800W i vår mikro) i 5 min och 30 sek. Du kommer inte höra pop ljud så det fungerar också bra att göra om man har småttingar som sover 😉
OBS! Skålen och tallriken blir extremt heta! Använd grytvantar för att ta ut skålen från mikron och häll de poppade popcornen i en annan skål för servering!
Jag tycker de smakade riktigt bra! Och så kändes det ju nästan hälsosamt också 😉 Men min skål var ganska liten så jag poppade två omgångar och var helt såld på detta för mig nyfunna sätt att poppa popcorn. Inga halvpoppade mikropopcornspåsar som luktar bränt eller att stå och vakta popcornskastrullen på spisen 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 tankar på “Poppat popcorn i vatten – otroligt men sant!

  1. Va bra! De färdiga påsarna lär dessutom avge ohälsosasamma/giftiga ämnen vid upphettning så detta är ett mycket bra alternativ. Även med tanke på den doft som sprider sig i huset(som jag ogillar) då man poppar i kastrull … Eller!?

    • Ja! Blev verkligen imponerad att det funkade! Och nej det blir ingen lukt 🙂 Men det är bäst att göra det med en glasskål så man ser när det börjar poppa så man kan lägga på mer tid om man så behöver. Har det inte blivit popcorn på 5 min och 30 sek är det bara att lägga på mer tid tills det börjar poppa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.