Glasyr utan grädde eller florsocker

IMG_8505_fotor
Igår såg jag ett recept på Fudge Brownies som jag blev sugen på att prova. Så M och jag började baka och när vi kommit halvvägs på receptet dvs. Vi hade smält 125 g smör och lagt det i min Ankarsrum sedan blandat i 2,5 dl socker, 1 dl ögonkakao, 1 tsk salt, 2 tsk vaniljsocker och 2 ägg. När det var blandat hällde vi till sist i 1,5 dl vetemjöl och bredde ut smeten i en form och la den i den 175 grader varma ugnen för att grädda i 20 min.
DÅ när själva kakan var i ugnen och vi skulle börja med fudge glasyren som skall vara på kakan inser jag till min fasa att vi inte har grädde hemma. ”Ingen fara” tänkte jag. Vi gör samma glasyr som moccarutor har istället! Men i florsockerförpackningen fanns det 1 msk florsocker kvar. Så i ren panik försökte jag hitta recept på glasyr utan grädde eller florsocker men det var inte det lättaste. Men på en receptsida på FB fick jag tips om att bara använda smält choklad eller sen receptet Fudge icing.
IMG_8507_fotor
Jag nappade på fudge icing och gjorde det så här:
Blandade 2 dl strösocker, 3 msk ögonkakao och 0,75 dl lättmjölk och kokade upp det i en kastrull och lät det koka någon minut. Sedan tog jag av den från plattan och blandade i 25 g saltat smör som jag tärnat till kuber, 2 tsk vaniljsocker och 3 msk starkt kaffe (borde ha satt 6 msk eller bryggt starkare kaffe). Lade det tillbaka på plattan och lät det koka i 5 minuter (borde ha låtit det koka lite längre) och rörde om hela tiden. Då hade det tjocknat lite och sen hällde jag glasyren över kakan som under tiden jag sökt glasyr recept hade hunnit blivit klar och svalnat. Direkt efter att jag hällt över glasyren så strödde jag kokosflingor på och så var kakan klar.
Kakan smakade väldigt lik moccarutor (gott med andra ord) så det gjorde inget att det inte blev några fudge brownies och jag var glad att jag fick ihop det fast vi inte hade alla ingredienser hemma. Skulle det hända igen skulle jag som jag skrev ovan ha glasyren att koka lite längre så den skulle bli lite tjockare och sätta i dubbel ranson av kaffet. Så händer det er att ni som jag står där utan varken grädde eller florsocker så funkar detta recept också 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.