Bamse- lika bra 25 år senare

IMG_7726_fotor
När jag hade min nostalgi stund med Starletarna i garaget på Iniö hittade jag också en Bamsetidning som jag haft som liten. Tidningen hette Bamses skola och var lektion 2 och handlade om att lära sig klockan, veckans dagar och månader. En helt underbar tidning! Så när det damp ner en lapp i postlådan om att man kunde prenumerera på Bamse eller Kalle Anka också till Åland så tänkte jag att det kunde vara roligt för M att ha en egen tidning att vänta på. Jag har tidigare köpt tidningen Bamse för de yngsta i Mattssons och den har hon tyckt om speciellt efter besöket till Kolmården där Bamsevärlden var en riktig fullträff. Så jag gick in på sidan för att beställa den men så hittade jag tidningen Bamse kul att lära som jag inte sett i butik här tidigare och den lät väldigt lik den tidning jag själv haft som liten. Som Bloggåva kommer M att få 6 nummer av den tidningen under 1 år och varje nummer kommer att ha ett speciellt tema. Den första tidningen kom förra veckan och hade temat ”Miljö”. Det var lite kul att första numret råkade handla till stor del om sortering för vi har 8-facks kärl hemma hos oss på gården och M gillar att vara med och plocka saker i rätt fack. Så nu när hon kunde se att Bamse också gör det blev det ju extra roligt. Annars blev jag positivt överraskad av hela tidningen för den innehöll allt möjligt om temat som fakta, serier, pyssel, batteriholk, ”skapa av skräp”, rätt eller fel och Bamse i naturen (där man skall fundera vad som hör hemma i naturen och inte). Tidningen är menad för lite äldre barn än M (för 4-7 år) och uppgifter som att fylla i veckans väder och temperatur, att leda Bamse genom en labyrint till sopkärlet, rita kläder för olika väder, skriva ord som molnbokstäver bildar, räkna ut hur mycket pant olika pantburkar ger och väderspelet får vi vänta lite med. Så precis som med min gamla tidning ”Bamses skola” är ”Bamse kul att lära” värd att spara för att ta fram med jämna mellanrum medan barnet växer så de olika sidorna passar barnets ålder. Är själv nyfiken på nästa nummer för där skulle temat vara ”Teckning” så där kanske jag kan lära mig hur man får en hund att se ut som en hund och inte en dinosaurie som det gick sist när vi spelade ”Rita & Gissa”. 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s