Att sjunga med en tondöv

IMG_4457_fotor
Jag tycker om att sjunga! Men jag kan inte sjunga rent. Jag har egentligen aldrig sett det som ett större problem eftersom jag själv inte hör hur falskt det låter. Men det känns väl lite halvdåligt att utsätta M för detta i princip varje dag så har tänkt att ”stackarn tror det är såhär det skall låta”.
IMG_4474_fotor
Så jag vill tipsa om en bok som M fick i julklapp som heter Svenska Barnvisor (finns att beställa från t.ex. svenska eller finska adlibris). Boken innehåller 50 sånger och på sidan finns knappar som man kan trycka fram vilken låt man vill att boken skall spela melodi till. Jag tycker den är riktigt bra för då kan M lyssna på hur melodin borde gå och inte hur jag ”sjunger” den 😉 Det enda som jag reagerat på är att sången börjar direkt alltså där finns inget ”intro” så man måste verkligen vara med direkt när man hör att musiken börjar. Men annars en jättefin bok som också är bra att ha om barnet själv vill sjunga till musik när den tröttnat på förälderns falska stämma 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s