Tidningens comeback

IMG_6691_fotor
När jag var på Iniö och rotade i garaget för att gå igenom mina lådor jag har haft och stå där alldeles för länge så föll min blick på en speciell hylla. Våra gamla Starlet. Våra och våra förresten… De är min systers som jag när jag var tillräckligt gammal fick ”läs-ärva” men innan dess hade jag förstås tjuvläst dem i smyg.
IMG_6701_fotor
Dessa tidningar, om man kan kalla dem för det, läste jag med stor iver! De var fyllda med romantiska tecknade serier, lite idol info och bilder, konstiga tester, tips till tonårstjejen, råd om hur du skulle fånga ”honom” och inte minst dikter som bara innehöll låttitlar.
IMG_5474_fotor
Jag blev lite nostalgisk när jag såg de två raderna fyllda med tonårens dyrgripar och kom på mig själv att jag faktiskt saknar att ha en äkta tidning som kommer hem i brevlådan med jämna mellanrum. Det var nåt speciellt när syrran fick hem en ny Starlet på posten liksom att det var nåt speciellt när en ny OKEJ dök upp i Iniö-biblioteket (och alla ville ha idol-affischerna). Jag kände att jag saknade känslan att ha en tidning att vänta på. Jag känner mig lite gammalmodig men även om det säkert finns många fördelar med att det mesta nu finns som E-tidning så tycker jag att känslan av att hålla i en ”riktig” tidning är en helt annan. Hur som helst var det en rolig nostalgitripp att bli påmind om hur det kändes att bläddra den nyaste Starleten i smyg. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Tidningens comeback

  1. Alltså starlet är världens sommartidning för mig! 😀 Jag och mina kusiner har ”ärvt” mängder av starlet efter våra mammor och läst dem om och om igen säkert i 10 somrar. Och nu bara av att läsa en pratbubbla på bilden du har här så vet jag vilken serie det är 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s