Nappar blir tavla

IMG_5605_fotor
Jag har sparat alla M:s nappar som hon använt och tror det i början fanns en tanke om att ge bort dem till fiskar, muminmamman, kattungar eller nåt annat symboliskt när det var dags att sluta med nappen. Hos oss gick det väldigt smärtfritt att ta bort nappen och det blev aldrig att ge bort dem utan burken med dem har bara stått i ett skåp sen dess. Men när jag hade storstädning och såg burken hade jag lite svårt att bara slänga dem (kände mig som en extrem samlare…). Då kom jag ihåg att jag för nåt år sen på en mammaträff sett jag en fiffig tavla som var gjord av just nappar. En sån skulle jag göra av dem istället!
IMG_5607_fotor
Så jag tog ramen Ribba från IKEA (som har ett djup på 4,5 cm) och lade ner den på ett bord. Placerade ut alla nappar huller om buller i ramen med själva gummit uppåt och så pressade jag fast baksidan mot napparnas gummi. Så var tavlan klar, väldigt lätt att göra!

Vill man att napparna sitter exakt på ett visst sätt (t.ex. som ett hjärta, bokstav eller stjärna) är det bättre att limma fast dem mot baksidan, men det gjorde alltså inte jag.
Tänkte också att den kan vara bra att ha och peka på för att förklara var M:s nappar är om hon skulle börja fundera på det när babyn tittar ut. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s