Sant eller falskt

IMG_7377_fotor
Jag är ärligt lite skeptisk till mirakel metoder som lovar det ena än det andra. Men samtidigt så vill man ju gärna att det skulle finnas saker som faktiskt fungerar.

När jag väntade M fick jag ett Bola gravidsmycke i present. Jag hade inte hört om det innan utan det var nåt nytt och jag blev jätteglad. Smycket är en boll som har ett litet plingande ljud när man rör sig. Tanken är att när man skall bära det när man är gravid och så vänjer sig barnet med ljudet och sen när barnet föds kan man använda ljudet från smycket för att lugna barnet. Jag använde det med M men kan inte säga att det hade någon effekt alls. Så i mitt fall så funkade det inte. Men jag tyckte att det var roligt att ha bollen med det plingande ljudet på magen under tiden jag var gravid. Nu skulle det inte alls fungera att ha det för ljudet fungerar nästan som ett lockrop på M att dra i smycket.

Sedan fick jag tips om att dricka Hallonbladste efter graviditets vecka 35 för att ”naturligt stödja din kropps förändringar under graviditeten och hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen och bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen”. Är väldigt skeptisk till detta men eftersom jag ändå dricker X antal koppar te per dag så kan jag lika bra testa med att byta ut en kopp mot detta te. Kollade med rådgivningen först och så köpte jag det på Mattssons (20 påsar kostade 3-4 euro). Smakar helt ok men fast man dricker det kan man ju aldrig veta vad saker under förlossningen eller efter beror på, så detta tycker jag är mer en mental grej.

Sist ut är Bio-oil (bloggåva) som är en olja som man skall smörja på ärr och bristningar för att de skall blekna. Man skall använda den i 3 månader två gånger per dag. Det finns också i Mattssons och kostar runt 10 euro. Strax efter att M föddes så tog jag bort tre födelsemärken och två av ärren syns knappt men det på axeln läkte inte så bra. Så jag tänkte testa detta nu i tre månader på det ärret och kanske också på ett ärr jag har på mitt knä efter att jag högg mig för nåt år sen. Ska bli kul att se om detta fungerar, en smula i mig tror faktiskt det. Så får se om 3 månader om det fungerar på mig. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

3 thoughts on “Sant eller falskt

  1. Jag testade hallonbladste när jag var gravid men efter tre koppar över en liten vecka blev mina tänder svarta! Jag slutade dricka teet men fläckarna gick inte bort utan fick putsas bort hos tandläkaren. Hoppas det går bättre för dig 🙂

    • Men fy! Det vill man ju verkligen inte få! Kollade i spegeln direkt och kan inte se några missfärgningar av teet. Som jag skrev så är jag väldigt skeptisk till detta men ändå hade jag tänkt dricka det eftersom jag tycker det smakar helt ok och för att testa. MEN när jag läste din kommentar lät det inte så lockande längre men tror ändå jag skall fortsätta men hålla ett vakande öga på tänderna! :S

      • Ja, det var helt sanslöst att det hände så fort också! Jag dricker inte kaffe eller te annars så det var verkligen bara tjoff direkt av det teet. Men det var inte samma märke som du har så det spelar kanske in. Lycka till med alla trix och med det nya barnet 💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s