Tre saker för att klara av dagen som gravid

IMG_7386_fotor
För den här sista tiden som gravid har jag nu testat mig fram till ett litet survival kit för att göra de tyngre dagarna lite lättare. Känns bra att ha lite hjälp att ta till när det behövs.

Först ut är Baby belt som jag var riktigt skeptisk till. Jag förstod inte hur en tygbit skulle hjälpa mig och tyckte bara att det var en till sak att få varmt av i hettan på sommaren. Men så lånade jag det i allafall och har inte ångrat mig. För hur konstigt det än låter så hjälper den där kokongen runt magen och ger ett stöd så det inte känns så tungt när man står (för mig hjälper den inte då jag sitter ner). Det som är negativt är att jag inte kan ha den så långa stunder, typ max en timme, för sen börjar jag känna av kanten där den slutar uppe på magen. Jag är verkligen superglad att jag blev övertalad att låna den.

Nästa grej är Heat Patch och dessa är faktiskt bra. Vi har haft dem hemma ett halvår och jag hade egentligen inte tänkt på dem fast jag haft ont i ryggen. Ibland blir det så med saker att man glömmer att man har de hemma, men då jag stötte på dem i medicinlådan blev jag jätteglad. Plåstret fungerar så att man sätter det på stället där man har ont, sen värms innehållet i plåstret upp av huden och på nåt sätt känns plåstret varmare än huden vilket gör att man hela tiden har värme på det sjuka stället. Det är väldigt smidigt att lägga på det och så kan man gå omkring som vanligt istället för att sitta med t.ex. en vetekudde på ryggen. Plåstret fungerar ca 6 h och nu har jag bara 4 kvar så måste ransonera gångerna jag skall använda dem om jag inte hittar någon på Åland som säljer dem. (Jag har hört att de fungerar bra vid ryggskott också men det har jag själv inte behövt testa).

Sist ut är Rennie. Denna gudagåva till en gravid med halsbränna. Jag har endast upplevt halsbränna som gravid och när jag väntade M så fick jag tips från rådgivningen att Rennie var ok att använda. Så for iväg till Apoteket och blev för det första chockad över att de är så billiga (typ 4 € för 24 tabletter) och sedan chockad att de fungerar precis som de ska fast de är så billiga. Vips är halsbrännan borta. Så nu är den med i leken igen och smaken jag har är förstås lakrits. 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Tre saker för att klara av dagen som gravid

  1. Hm, det var kanske ett sånt bälte jag borde ha köpt istället för det jag har (av samma märke) som saknar den där tygeln som går upp över magen… Det funkade en tid, men sedan sjönk magen så nu hålls inte bältet som det ska längre :/
    Jag köpte precis den där rennie med lakritssmak idag, fast jag brukar ha en an an sort. Det börjar vara så några veckor kvar och rennie hade minsta förpackningen… Men smaken var jag inte så förtjust i 😛

    • Den jag lånat funkar verkligen bra förutom just att tygeln blir att spänna på efter ett tag, så jag hade tur som fick låna den rätta direkt med andra ord 🙂 Jag gillar salmiak och lakrits så föredrar lakrits framför de andra smakerna. Men blev lite nyfiken på vilken sort och smak du annars brukar ha?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s