Att hitta rätt i djungeln av amningsbh:ar

IMG_2821_fotor
När jag väntade M så fick jag höra från de flesta: satsa på en bra amnings BH och köp den innan barnet kommer! Så jag lyssnade. Jag tyckte det var jätte svårt att veta vad man skulle leta efter (t.ex. med eller utan bygel?) och hur de skulle kännas innan för att sedan fungera när man väl skulle använda dem till amning? Jag sökte, provade, funderade och kände mig ganska vilsen. I en liten butik i Åbo bredvid Kinopalatsi hittade jag ”den rätta”- utan tvekan dessutom. Den hette The Body Silk Seamless Nursing Bra och var av märket Bravado. Den jag köpte var rosa (Pink Ice) och efter att jag testat den hemma ordentligt så var jag lite irriterad på mig själv att jag bara köpt en. För vem klarar sig med EN amnings BH? Så efter ett samtal och lite övertalning så hade jag en till i svart. Under hela amningstiden var jag så glad och nöjd över dessa två. Så det fanns ingen orsak att välja någon annan än dem nu när det var dags att fundera på dem igen. Jag kände däremot att jag ville ha lite fler i garderoben eftersom man faktiskt använder dem dygnet runt och jag nu inte vill passa att en alltid är i tvättmaskinen. I ett samarbete med dem har jag nu förutom den rosa och svarta som jag köpte medan jag väntade M även en röd och en vit (alla i storlek M). Själva Bh:n är helt utan sömmar och jag var lite skeptisk till sådana Bh:ar tidigare men dessa har sedan jag köpte dem för 2,5 år sedan både hållit formen och spänsten.
IMG_3075_fotor IMG_3074_fotor
Materialet är ”ribbstickat” och det går runt kupan medan sen själva kupan är av ett sådant material som formar sig efter innehållet, den liksom växer och krymper efter behov. Det gjorde att jag kunde använda bh:n under graviditetstiden, under amningstiden och sen kan man använda den som en vanlig bh (det kommer med ett kit så man kan ta bort själva amningsfunktionen helt och hållet).
IMG_5677_fotor
I själva kupan finns det en ficka som innehåller ett inlägg av någon sorts vaddering/skumgummi som är formpressad som kupan (detta är det enda som skiljer på dem för nu är helt runt formade och de som jag köpte 2011 är lite triangel formade). Inlägget går att ta bort men jag tyckte dessa var suveräna då de gjorde att man kunde ha amningsinlägg utan att det syntes utanpå även om man hade spända blusar (däremot är det bäst att ta bort dem från Bh:n innan man slänger in dem i tvättmaskinen för de knölar ihop sig under tvättningen annars).
IMG_2819_fotor
Knäppena gick lätt att öppna och stänga med en hand och jag hade ett litet hårspänne fast vid axelbandet för att veta vilken sida jag skulle ta till näst. Axelbanden var bra storlek, inte för tunna och inte för tjocka och själva fast hakningen på ryggen är rejäl med tre hakar per lodrätt rad.
Jag måste säga att jag varken innan eller efteråt ägt en lika bra och skön Bh så jag har varit väldigt nöjd att jag råkade gå in i den lilla butiken i Åbo då 2011. 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s