Ta på sockorna i värmen!

IMG_6436_fotor
Jag har verkligen lidit av värmen nu i sommar. Speciellt mina fötter är svullna, tårna ser ut som knackkorvar och det känns som om de har en helt egen puls. Det är riktigt ovant för mig för jag brukar alltid frysa och sova med duntäcke hela sommaren igenom.
Jag fick tips om att ta fotbad med kallt vatten eller isbitar i vilket är ett bra tips, men på dagen funkar det inte riktigt är att sitta med fötterna i en balja med vatten när jag är hemma med M. En version av detta blev istället att fara till stranden och vada i vattnet vilket var fruktansvärt skönt. Men hemma och speciellt när jag skall sova behövde jag testa något annat. Tipset om att lägga en vetedyna i frysen och ta fram var något jag faktiskt inte tänkt på. Det är verkligen svalkande! Men jag funderade lite till för att få det att funka på bästa sätt med vetedyna på fötterna. Så vad jag gjorde var att jag lade vete (hela korn, en påse kosta ca 1,50 euro i matbutiken) i ett par sockor, knöt fast och in i frysen med dem. Sedan till kvällen tog jag på ett par andra sockor på fötterna och trädde sedan på dem jag haft i frysen. Vek ner mudden så att inga korn skulle rymma och så gnuggade jag dubbelsockan med vete så kornen skulle täcka hela foten. Sen var det bara att njuta. Faktiskt jätte skönt! Det enda negativa är att jag inte riktigt kan gå omkring med dem (hemma alltså 😉 ) men eftersom jag främst ville ha dem för att underlätta till natten så funkar de bra. Fungerar också på dagen när man gör något mer stillasittande som att läsa böcker för M. Perfekt!

Har man inte hela korn av vete så går det lika bra att lägga torkade ärter i sockorna istället, ser mycket konstigare ut än vete men funkar.
Lycka till! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s