Bilbältet för gravida

IMG_6263_fotor
När jag väntade M tänkte jag många gånger på att skaffa ett bilbälte för gravida men det blev bara en tanke. Jag tog inte reda på hur de såg ut eller så men i min värld så var det något som såg ut som en stor tygbit man satt över hela magen, typ som framsidan på en gravidbyxa. Vet inte varifrån jag fått den tanken men så trodde jag. Så nu i våras slog tanken mig igen eftersom magen snabbt blev stor och det kändes obekvämt att sitta i bilen med bältet över magen. Det kändes inte bra att bältet antingen spände på eller att jag satt med ena handen och höll bältet en bit från magen/tummen emellan magen och bältet. Nu när jag skriver det känns det ju helt sjukt att jag åkt bil så. Så nu i våras tog jag tag i tanken och kollade vad det fanns för bälten för gravida och fastnade för Pregnant iZi Fix som BeSafe har. Det såg ju inte alls ut som en framsida av en gravidbyxa som jag inbillat mig och jag har gjort detta inlägg i samarbete med dem.
IMG_6252_fotor
Det är en mjuk platta som man fäster runt stolen (eller med ISOfix fästen) och sätter sig på. Man sätter på bilbältet sätter normalt men sen knäpper man fast höftbältet i BeSafe hållaren som kommer upp från den mjuka plattan framtill. Då hålls bältet ner mot låren istället för att åka upp på magen. BeSafe hållaren kommer upp mellan benen så man blir att sitta lite bredbent vilket egentligen är väldigt bekvämt för benen när man åker bil. Däremot om man har kort kjol eller klänning känns det lite naket då kjolen dras upp. 😉
Först tyckte jag det kändes lite ovant att använda det men det tog inte länge före jag märkte hur otroligt obekvämt det var om jag inte satt fast bältet i den. Det är dessutom extremt lätt att byta det från bil till bil och att själva hållaren för höftbältet pekar uppåt gör att det är lätt att sätta fast bältet varje gång man sätter sig i bilen. Jag trodde faktiskt att det skulle vara krångligare än såhär att använda bilbälte för gravida! Det som jag tänkt på är att jag ville ha bältet för att underlätta bilresan för mig men efter att ha sett videon både BeSafes hemsida och på youtube så är det bara en bonus för det viktigaste är att jag använder det för babyns skull. Hade faktiskt aldrig tänkt på hur ett bilbälte egentligen fungerar på gravida vid en krock…

Känns hemskt att jag åkte omkring och höll i höftbältet med ena handen förut men som tur var hamnade jag inte i någon krock då och nu har jag gravidbältet som jag verkligen hoppas att jag inte behöver uppleva ”in action”!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s