Potträning – andra försöket

Potträning… Man skulle vilja knäppa i fingrarna och så sku det vara klart. Jag trodde att potträningen skulle gå lätt när jag väl satte i gång och jag hade bestämt mig att den 2 januari 2014 skulle vi börja. Och ja, det är ju en tid sen… Jag hade bestämt mig för att pröva 3 dagars metoden men anpassat till oss. (redan innan jag satte igång hade många tipsat om att vänta och istället potträna på sommaren men det kändes så långt dit).
IMG_4161_fotor
Jag hade pottor överallt i huset och eftersom vi reser ganska mycket så har vi också en resepotta. Jag hade klistrat en My Wee Friend stjärna i botten på pottan och jag hade skaffat mig en kumpan, för hur kul är det att potträna ensam? Så apan Bror Gunnar fick vara den som behövde gå på pottan med jämna mellanrum.IMG_1129_fotor
Jag laddat upp med lite potträningsböcker: Min Pottbok och Prinsessan och pottan. Båda böckerna är bra men speciellt Prinsessan och pottan (som M fått i present) har varit populär då man kan trycka på en knapp och så säger det ”Hurrey” från boken.
IMG_1259_fotor
Jag körde med belöning i form av en guldstjärna (inte godis som jag fått tips om) att klistra upp på en A4 jag tejpat på väggen. (Det här med att få belöning finns det olika meningar om och här hittar du en artikel där psykologen Madeleine Gauffin Rahme har svarat vad hon tycker om det.)
Vår potträning gick jättebra! Jag körde på dessa enkla metoder och så använde vi potträningsbyxor (roligt att Poops! nu finns att köpa på Åland från Barnsligt!). Men sedan blev M sjuk och efter det var det tillbaka till ruta ett. Det här med potträning tar på krafterna och jag orkade helt enkelt inte ta tag i det igen just då.
IMG_4232_fotor
Så nu har jag har laddat upp inför sommaren istället och nu mitt i allt är det just juli och jag har skjutit upp det allt för länge. Så imorgon börjar vi. Inga undanflykter. Nu kör vi andra försöket! 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 thought on “Potträning – andra försöket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s