Att stiga in i en idolvärld

Mumin är pop hos oss och många av er rekommenderat Muminvärlden i en tävling jag hade här på bloggen så att besöka Muminvärlden kändes som ett bra val i sommar och speciellt då det blev i form av ett bloggsamarbete med dem. Jag var lite för snabb med att berätta till M att vi skulle besöka Mumin och hans vänner och väntan på besöket blev lång. M gick och tittade på sin Mumingarderob och resan verkade lååångt borta. Men så kom torsdagen och både M och jag var riktigt nyfikna på vad som väntade oss på andra sidan bron som leder ut till Muminvärlden.
IMG_9014_fotor
Vi hade med flit planerat in besöket dan före midsommarafton i hopp om att det skulle vara lite mindre besökare så att vi i lugn och ro skulle kunna strosa omkring. Så vi kom dit ganska tidigt och tänkte ta det riktigt lugnt men eftersom jag hade gjort en miss och inte kollat programmet noga innan så visade det sig att Snusmumrikens sagostund på svenska skulle börja om en liten stund så vi skyndade iväg för att hitta hans tält. M satt sig ner men steg upp nästan direkt och konstaterade att hon ville gå till Muminhuset vi skymtat på vägen. Så ett tips är att kolla programmet innan så man bättre kan planera in de program man vill vara med på. Så det hela började lite roligt men sen tog vi det lugnt och gick i lugn och ro omkring och besökte alla figurerna.
IMG_9181_fotor
Muminhuset är riktigt fint och jag tyckte det var så gulligt att Muminmamman hade en ”tuttkastrull” där barn som slutat använda tutt/napp kunde lämna dem. Så tänker ni besöka Muminvärlden med barn som just slutat eller skall sluta med tutt är det ett perfekt ställe att lämna dem på.
IMG_9036_fotor
Jag blev lite avundsjuk på hela Muminmamman för en syltkällare som hon har skulle jag också vilja ha 🙂
IMG_9059_fotor
Själva stigarna som går runt ön är träspångar som gör att jag faktiskt kände att jag var på en sagostig och var nyfiken på vad som väntade bakom nästa hörn. Sedan tycker jag att de hade väldigt fiffiga lösningar både när det gällde Hattifnattarna, Mårran och dronten Edvard.
IMG_9048_fotorIMG_9062_fotor
Jag måste säga att jag tycker det är en väldigt fin värld. Man strosar runt i sin egen takt och jag blev verkligen imponerad över hur väl rollerna spelades. Filifjonkan, Too-ticki, Alissa, Råddjuret var riktigt suveräna i sina minspel och gester.

Vi var i Muminvärlden 4 h och då hann vi gå runt i lugn och ro, äta och så uttalade jag de magiska orden som gör att ett barn tror den hör fel och en förälder undrar om den verkligen sagt det: ”Du får köpa vad du vill i butiken”. Så efter att M valt fritt i Sniffsbutik så var det tre nöjda besökare som gick tillbaka över den lilla bron. Och jag tänkte att vi ses igen nästa år 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s