På jakt efter bärsele

IMG_2997_fotor
När M var liten så vet jag inte hur jag skulle ha klarat mig utan bärsele. För att ha två händer fria kändes som en lyx och det hjälpte mig mycket i vardagen. Jag hade då en Babybjörn Original som vi hade lånat och jag var riktigt nöjd med den. Den var super lätt att få på och den kändes väldigt säker och trygg. Den använde jag tills M var 7-8 månader men sen behövde jag mer stöd för ryggen. Så när vi nu väntar ett barn till visste jag att jag ville ha samma bärsele igen då jag tyckt så mycket om den. I ett samarbete med Babybjörn skulle vi få testa den. Men när jag var in på Babybjörns hemsida fanns det två andra bärselar som jag föll för: ONE (lanserats 2013) och WE (hade lanserats i februari i år) och när jag började läsa om dem bestämde jag mig ganska snabbt för att det var en WE vi skulle ha istället för Original. Det som avgjorde var att denna hade midjebälte som avlastar rygg och axlar, att man också kan bära barnet på ryggen och att den fungerar upp till 15 kg (istället för Original som var upp till 11 kg). Däremot funderade jag mycket på om jag skulle välja ONE eller WE. Jag tyckte de var väldigt lika men några skillnader på WE och ONE hittade jag. På ONE kan man ha barnet framåt vänd på magen vilket man inte kan på WE men det blev en WE för att den har mindre tyg (tänkte att den är svalare för babyn), ”spännet” på ena sidan är helt fast sytt (jag använde bara ena sidan på Original och tänkte att det skulle kännas säkrare att ha ett spänne mindre att tänka på) och så såg själva selen snyggare och nättare ut enligt mig. Jag tycker att man ser bättre vad jag menar på bilder av de tre selarna bredvid varandra (bilderna är lånade från hemsidan www.babybjorn.se):

Jag tänkte testa den med M men jag hade redan så stor gravidmage så det kändes inte som en bra idé så det fick bli att prova den utan barn i. Jag tycker att den var väldigt smidig och funktionen med att dra fast en dragkjed för att nyfödda skall sitta högre upp kändes bra, då vet man att barnet sitter så som det är tänkt. Spännena kändes rejäla och hade en liten annan mekanism än Original. Det hörs ett klick när de är sätts fast och det känns väldigt säkert så vet man att de är fast. Men det som jag tycker bäst om är att den har midjebälte som avlastar ryggen. Såg redan framför mig hur jag har nästa sommar går omkring med babyn på ryggen och M i famnen och då vill man ju verkligen ha bra stöd för rygg och axlar 🙂 Hittills har jag varit nöjd med att valet föll på WE men har haft lite funderingar om funktionen att ha barnet framåt vänd på magen ändå skulle varit bra att ha.
Det jag tycker att man verkligen märker att den är mer utvecklad än den vi hade tidigare. Barnet blir att sitta som en groda i selen istället som tidigare med benen hängandes rakt framför och dessutom verkar nackstödet längre på denna. På videon om selen som de har på hemsidan verkar det väldigt lätt att utan hjälp flytta barnet till att bäras på ryggen. Jag försökte testa hur detta kändes men jag får återkomma med det när jag har en baby att flytta till ryggen.
Så nu har jag bockat av bärsele från min lista av saker som vi behöver ha fixat tills babyn tittar ut 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s