Att minnas de sju blommorna

IMG_5335_fotor
Enligt gammal tradition ska man plocka sju sorters blommor på midsommarafton och lägga under huvudkudden för att sedan drömma och se vem man skall leva sitt liv med. Jag tycker det är en rolig tradition som lever kvar och jag börjar alltid tänka på barnen i Bullerbyn som skulle vara tysta, plocka blommor och kliva över lika många gärdsgård som de plockade blommor. Jag försökte komma ihåg att plocka blommorna som barn men de få gångerna jag faktiskt komihåg att göra det och lägga blommorna under kudden mindes jag inte vad jag drömt. Men det känns inte som jag behöver den gamla traditionen nu så istället gick M och jag och plockade sju blommor och satt i en vas. Jag har ofta tänkt på att jag glömt bort vad vanliga blommor längs med vägkanten heter så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att börja och ta redan på vad de sju blommorna vi plockat heter. I vår lilla bukett verkar det finnas Skogsklöver, Rölleka, Smörblomma, Förgätmigej, Prästkrage, Hundkäx och Midsommarblomster. Roligt att repetera namnen på dem och att ha traditionen på bordet istället för under huvudkudden. 😀
Om blommor inte är något för er kan ni istället satsa på vad som sägs om midsommardaggen och dess magiska krafter: Att rulla sig naken i midsommardaggen skall nämligen ge god hälsa.
Glad midsommar och lycka till! 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s