Att hjälpa växterna på traven

Ifjol fick jag tips från min arbetskompis om att vattna tomatplantorna med nässelvatten och ivrigt testade jag detta. Men att det skulle vara en sån häxdryck jag skulle blanda till hade jag ingenting om. Men tyckte det fungerade och i år satte jag igång projekt nässelvatten igen:
IMG_4787_fotor
Så jag plockade nässlor (typ 7 stora nässelplantor) och satte i en hink.
IMG_4799_fotor
Hällde på vatten så hela 10 liters ämbaret var fyllt och lade på ett lock.
IMG_4915_fotor
Väntade en vecka och öppnade sedan locket. Stanken som man möts av är obeskrivlig. Det luktar hemskt! Verkligen riktigt äckligt! Såhär hemskt trodde jag faktiskt inte lite nässlor och vatten kunde prestera. Nässelvattnet skall man sedan spä ut med vanligt vatten (typ 1 del nässelvatten 9 delar vanligt vatten) och sedan vattna växterna med. Men var super försiktig att du inte spiller nässelvatten på dig för då får du en inte så väldoftande parfym… Tänk också på när du vattnar med detta för det kanske inte är så lyckat att vattna precis innan du ska ha en gårdsfest. Ifjol så växte mina tomatplantor riktigt bra och fick bra skörd också så tror att det faktiskt fungerade. Men ”doften” höll i sig i 2 dagar och det var speciellt outhärdligt att vara i växthuset då. Så i år har jag också gjort nässelvatten och bara vattnat med det när jag vet att jag inte kommer att vara på gården de närmaste 2-3 dagarna. Känns bäst så 😉
IMG_4781_fotor
Annars har jag använt Biolans gödselpinnar som jag fått som bloggåva (länkning till en finsk sida då de inte fanns på deras svenska sida) som jag har både för örter och frukter. Jag har inte använt dem förut så är nyfiken på dem. Jag har inte känt någon doft efter att jag petade ner dem i jorden så där har de ett stort plus 😉
Så ser fram emot att växterna ger massor av skörd med den extra om pyssling de får! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.