Barnvakt på burk – uppdaterad version

IMG_4311_fotor
Jag förstår verkligen inte att man kan klara sig utan babyalarm. Jag skulle säkert stå ute vid barnvagnen konstant eller tro att jag hörde ljud från övervåningen varannan minut och vara väldigt nervös. När M föddes köpte vi en Padwico 903 (som jag bloggat om tidigare) och den har verkligen varit super bra! Så nu när det blev dags att titta på en ny så såg jag ingen anledning att byta märke eller modell heller men tekniken går framåt på 2,5 år och vi har nu en Padwico 850 som vi fått testa i ett samarbete och plötsligt kändes vår 903 väldigt föråldrad…
IMG_4600_fotor  IMG_4571_fotor
            Parent-enheten                         Baby-enheten

Den ser för det första vrålsnygg ut! och nej utseendet är inte allt men jag tycker ändå att det är roligt att ett babyalarm också kan se snyggt ut utan att det påverkar de andra funktionerna. För den har riktigt bra ljud, laddningsställ, lång räckvidd (500m), vibrationsalarm, alarm när batteriet håller på att ta slut eller när babyenhelten stängs av precis som 903. Det som är nytt på denna jämfört med 903:an är att 850:an har nattlampa i babyenheten, termometer och så har den funktionen att man kan prata till barnet genom manickerna. Speciellt nattlampan tycker jag är en riktigt smart idé att ha på babyalarmet för använder man den nattetid är det bra att ha ett lite ljus både för barn och vuxen! Räckvidden tycker jag verkar fungera bättre än på 903:an för på ställen då vår tidigare bröt kontakten fungerar denna utan avbrott dessutom finns inte startljudet på tre pip utan man ser att maskinen är på och temperaturen syns tydligt i skärmen så man vet att den fungerar 🙂
Två saker som jag har saknat eller önskat att fanns på 850:an och det är bältesknäppe på enheterna och att batteriet nu mer är ett litiumbatteri, den förra hade laddningsbara AAA-batterier och när man t.ex. var någonstans utan el så var det bara att ha med vanliga batterier och byta. Däremot är hållbarheten på litiumbatteriet betydligt bättre! Jag laddade dem fullt och jag har inte behövt ladda dem ännu på en vecka, då vi använt dem om M sover dagssömn och till natten några timmar innan vi själva går och sover, och det tycker jag är riktigt bra!
Jag tyckte riktigt bra om Padwico 903 men Padwico 850 snäppet bättre och vad är bättre än att man blir positivt överraskad av något som man från början har höga förväntningar på? 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s