Body scrub – två köp och ett Home made

Jag har hört att man skall använda body scrub för att få så en så fin och hållbar solbränna som möjligt och med mina vita ben så tar man till alla medel för att få den lilla färg som fastnat att stanna. För i år tänkte jag åtminstone försöka att inte ha de vitaste benen på hela Åland. En tävling som jag lätt skulle ha vunnit alla de år vi bott här. Och för x antal år sedan var jag med ett härligt gäng arbetskollegor från Kimitoön på ett SPA i Estland och där fanns en saltbastu. Eller rättare sagt så skulle man skrubba kroppen med salt därinne i värmen. Jag minns att jag tyckte att huden var så len och fin efteråt så därför bestämde jag mig för att det var en salt scrub jag skulle ha till projektet ”bruna ben”. Så när vi kom till Åland sist med Silja köpte jag med mig två body scrubs (blev lite ivrig där i kosmetik affären). Så här kommer mitt väldigt ovetenskapliga ”scrubba benen” test av dessa två scrubs plus ett som jag gjort själv:
IMG_4542_fotor
Först ut i mitt lilla test var Ahavas softening butter salt scrub (en burk på 350 gram kosta 34,90 Euro) som inte innehåller vilket salt som helst utan salt från Dödahavet. Jag blev först lite förvånad när jag öppnade burken för när försäljaren visade testburken så var det en lös kräm i burken, det var den inte när jag öppnade burken hemma utan det är en hård massa man behövde ”gräva upp” och precis som det står på burken mer likt smör. Och det kändes verkligen som att det skulle vara smör jag gned in benen med och saltkornen trodde jag skulle vara fler. Jag behövde verkligen jobba för att gnida in benen med smöret för att känna att det skrubbade benen. Och jag fick jobba lika hårt för att få bort det från benen för den blev som en fet hinna på benen men man såg i och för sig var den satt kvar. Men huden blev verkligen len efteråt! Inte bara direkt efteråt utan känslan av silkeslena ben höll i sig hela nästa dag. Men med tanke på priset hade jag förväntat mig mer salt och mer scrub.
IMG_4543_fotor
Sedan var det Lumenes Arctic spa body scrub (8,50 Euro för 200 ml) som skulle testats. Jag trodde jag hade köpt en salt scrub men när jag kom hem så stod det inget på den om att den skulle innehålla salt, men värd att testas ändå! Först så måste jag säga att jag tycker om att den är på tub och det är lätt att trycka ut en passlig mängd. Konsistensen är som en kräm som skulle vara full med små korn så man känner verkligen att det är något som scrubbar huden hela tiden när man använder den. Den var lätt att använda och lätt att tvätta av, men jag fick inte den där super lena känslan efteråt som i Estland. Det som jag tycker är bra med denna är att den doftar gott, men jag har svårt att beskriva vad det är den doftar för något.
IMG_4545_fotor
Och sist men inte minst mitt eget lilla experiment på eget salt scrub. För jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt att göra en egen? Så jag tog en burk och hällde i havssalt och vanligt bordssalt. Sedan hällde jag på lite olivolja (hade en med citron hemma som jag tyckte var passande) och så satte jag i lite eterisk olja med citron. Blandade ihop och så var det bara att testa. Skulle jag måsta skriva ner recept på det så är det typ 2 dl havssalt, 1 dl vanligt salt (istället för salt kan man ta 3 dl farinsocker och få en mildare scrub), ca 1 dl olivolja (eller mandelolja) och ca 10 droppar eterisk olja (behövs egentligen inte men när jag nu hade det hemma fick det åka med och min är köpt i Life i Mariehamn och när jag köpte den frågade jag speciellt om man kan använda den utspädd på huden). Min blandning räcker till 2-3 ggr till benen. Jag skulle inte göra stora mängder åt gången utan göra lite efterhand så håller sig olivoljan fräsch. Jag var riktigt rädd att testa denna för jag hade några sår på fingrarna och jag gissade att det skulle svida något fruktansvärt när de kom i kontakt med salt, men som tur är kände jag inget svidande alls. Denna scrub tycker jag VERKLIGEN scrubbade huden som jag mindes att scrubben i Estland gjorde. Oljan var jag ganska sparsam med i min blandning och det var bra för det blev en liten oljig hinna på huden och vattnet bara rann av när jag skulle skölja. Det kändes lite konstigt först men olivolja använder man också till småbarn i vattnet så det kan inte vara dåligt, men ovant. Och huden blev ju verkligen len även om man fick en oljig känsla känsla efteråt. Dessutom så låg de massa saltkorn på golvet i badrummet där jag skrubbat så det blev lite mer städning än med de andra två.

Så summasumarum blev att jag gillade min egen bäst för själva projektet ”bruna ben” eftersom den verkligen scrubbade benen och oljan sedan gjorde så att de kändes lena efteråt även om städningen är ett stort minus. Den var verkligen en effektiv scrub men man kanske inte skall använda den varje dag.
Kan inte välja mellan mina två köp för jag tyckte om de båda men på olika sätt. Ahavas skulle jag använda som en ”lyxa till det- scrub” när man ska gå med bara ben t.ex. när man ska på fest, för benen känns så väldigt lena och fina. Lumenes tycker jag mer är en vardags scrub som doftar gott. Den är en mildare scrub än den hemmagjorda men ger ändå en känsla att man fått bort döda hudceller även om den dagen efter inte känns på samma sätt som Ahavas.
Så efter 3 test hoppas jag verkligen att mina ben kommer att få fin brun färg till sommaren och att jag inte har de vitaste benen på Åland när sommaren är slut.
Hoppas kan man alltid 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s