Tallriken för M

IMG_2888_fotor
För många många år sedan när jag sökte efter en present till ett nyfött barn tipsade min syster mig om att Pentik hade en barntallrik som var jättebra (detta var långt innan någon av oss själva hade barn). Jag köpte den då som present och lade den på minnet för att det verkade var en bra sak att ge. Men när jag själv fick barn hade minnet om tallriken bleknat. Så när M fick denna i present så blev jag superglad! Det var ju ”den” tallriken! Och efter många år skulle jag nu få se om den verkligen var så bra som min syster sagt. Tallriken vi har heter Babybongo men den finns också i serien Nallukka. Den finns i olika färger i båda serierna och den går under namnet soup plate (syvä lautanen på finska) men är en vanlig tallrik med hög kant. Det är en keramiktallrik och vi har haft vår i snart 2 år (och ännu är den hel) 😉
IMG_4330_fotor
Det som gör den så speciell är att det runt hela tallriken finns en kant som vänd inåt med en liten kupning (ser ut som när man kupar handen). Denna kant gör att när barnet skall äta själv så far betydligt mindre utanför tallriken och det är lättare för barnet att få upp maten på t.ex. skeden när kanten kommer emot. Jag kan inte minnas att jag skulle ha sett nån liknande kant på någon annan barntallrik utan oftast går den rakt upp eller så är den vikt utåt. En så liten men fiffig grej på en tallrik!
Och ja, min syster hade rätt! Det är den bästa barntallriken vi haft. 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 thought on “Tallriken för M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s