Vår morsdagsgåva

IMG_3282_fotor
I dag är det morsdag (i Finland) och till denna fina dag hade vi pysslat morsdagsmugg med M. Idén fick jag i mars när Sussi och jag spenderade en suverän dag i Stockholm och yrade oss in på Panduro och jag hittade pennor som man kunde måla på porslin och glas med. Pennorna som jag köpte kostade 44 SEK st och jag valde färgerna röd och svart men det fanns många färger att välja mellan (och liknande pennor finns säkert att köpa i de flesta hobbyaffärer).
Jag var riktigt skeptisk när vi satte igång men det var faktiskt som att rita med en helt vanlig välfungerande tusch och det kladdade inte heller utan fäste snabbt på muggen. Sedan var det bara att vänta 4 timmar, ställa den i ugnen i 90 minuter och det står att färgen skall klara 55 graders maskindisk, så hoppas att färgen hålls.

Jag tycker att pennorna i sig är väldigt fiffiga då man kan rita och göra porslin och glas personliga. Förutom till bemärkelsedagar kan man till exempel göra namngivna muggar till jobbet, som en rolig detalj på glas till fest eller varför inte skriva på glasburkar som man förvarar olika saker i 🙂

Så med detta tips önskar jag alla mammor en riktigt fin morsdag! 😀

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.